Cum a fost umilit primarul unei comune vasluiene cu 6.000 de suflete, pentru că este de la PSD! “Mergeți la bancă!”

0
169

REVOLTĂTOR… Primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru, fierbe de nervi. A cerut, în mai multe rânduri, sume de la Guvernul României, pentru plata cofinanțării unor proiecte importante pentru comunitate. Ce a făcut guvernarea PNL? Imediat ce s-au terminat alegerile locale, au umilit primarii PSD cu sume derizorii la echilibrarea bugetară, cazul comunei Fălciu. Dacă ar fi făcut treaba asta în campanie, nu luau nici 10% cei din PNL, dar au așteptat momentul să se răzbune pe primarii lui Ciolacu…

Iată cazul comunei Fălciu, acolo unde PNL a suferit un eșec usturător la parlamentare. Fără îndoială, cu “ajutorul” lui Tătaru, ministru PNL, Fălciul a primit suma infimă de 5.000 de lei la rectificarea bugetară. Execuție publică pentru primarul Neculai Moraru, edilul PSD din localitate. Același primar care, pe 3 noiembrie a.c., anunța Guvernul României că are două proiecte majore în derulare și că ar avea nevoie de un ajutor financiar de la Guvern.

“Prin prezenta vă solicităm sprijinul pentru a achita partea de cofinanțare, respectiv finanțare pentru două proiecte de investiții, după cum urmează:

– Proiectul “Asfaltare drumuri de interes local din comuna Fălciu, jud. Vaslui

Valoarea totală a proiectului este de 17.203.179,08 lei.

Menționăm că pentru acest proiect a fost încheiat contract de finanțare PNDL1 cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în valoare de 14.933.531,20 lei, sumă care a fost încasată integral.

Suma plătită până la data de 30.10.2020 este de 15.753.559.55 lei,

Avand în vedere finalizarea lucrărilor, anul acesta, în luna decembrie, suma necesară pentru achitarea integrală a lucrărilor executate este de 1.449.619,53 lei, lipsa acestei sume ducând la imposibilitatea încheierii proiectului la termen, decembrie 2020.

– Proiectul “Amenajare strat bază și de fundație pe DC 44 Fălciu- Copăceana- km 0-4”, în vederea realizării îmbrăcăminții asfaltice, comuna Fălciu, jud.Vaslui, în valoare de 2.465.892,08 lei.

Plătile efectuate până la data de 30.10.2020 sunt în valoare de 1.224.000 lei.

Menționăm că, pentru acest proiect, a fost alocată în bugetul pe anul 2020 suma de 1.570.000 lei.

Suma necesară achitării lucrărilor efectuate este de 895.892,08 lei.

Menționăm de asemenea că acest proiect trebuie finalizat și achitat prioritar, pentru a se putea încheia și lucrările la primul proiect menționat”,

anunță primarul Moraru.


Ce răspuns primește primarul Fălciului, de la București, de la guvernarea Orban?

“În ceea ce privește asigurarea fondurilor necesare finanțării investițiilor derulate cu fonduri externe nerambursabile (…) consiliile locale pot aproba contractarea unui împrumut”,

scrie, cinic, un directoraș din Ministerul Dezvoltării.

Mai mult, Neculai Moraru este luat acum în râs cu 5.000 de lei, o sumă care nu-i ajunge pentru a plăti indemnizațiile de ședință ale consilierilor locali, pe o lună de zile.

“Își bat joc de noi! Își bat joc de o comună cu 6.000 de locuitori, acești indivizi cocoțați la guvernare. Nu am cerut altceva decât ajutor la cofinanțare, sunt proiecte care schimbă în bine viața oamenilor de aici, nu am cerut bani de salarii. Acum, mi-au trimis în bătaie de joc 5.000 de lei. Rușine, Guvernul Orban! Rușine, PNL!”,

a spus primarul Moraru, revoltat de această bătaie de joc.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.