L-ați întâlnit și l-ați respectat pe acest OM! Vasluienii nu vă vor uita, domnule polițist local Leonard Lupu!

DURERE NEMĂRGINITĂ… Ieri, la prânz, trupul neînsuflețit al falnicului polițist local Leonard Lupu a coborât în pământul rece al Vasluiului, după o viață de muncă în care acesta a slujit comunitatea care l-a cunoscut și l-a respectat. Cu lacrimi în ochi, colegii de serviciu au salutat plecarea lui Leo Lupu din această lume, în timp ce cimitirul Eternitatea a răsunat de țipetele de durere ale familiei. S-a lăsat liniștea, în momentul în care primii bulgări de pământ au căzut pe sicriul lui Leo. Au plâns și norii, ieri, în cea mai tristă zi din existența Poliției Locale Vaslui.

Să mori la 45 de ani, este o nenorocire. Dar, să mori exact în ziua în care împlinești 23 de ani de serviciu, este o tragedie pe care nu o poți explica în cuvinte. Pentru că Leonard Lupu era un simbol al Poliției Locale Vaslui, un om drept și exigent, care avea o misiune extrem de dificilă în traficul orașului. Și o îndeplinea perfect! De ani și ani de zile, Leo dirija traficul din oraș. Urmărea foarte atent ca legea să fie respectată prin Vaslui, iar atunci când greșeai cu o parcare sau o staționare aiurea era cel care îți spunea ce lege sau hotărâre de CL ai încălcat. De multe ori, te ierta. De asta, vasluienii l-au iubit și l-au respectat pe Leonard Lupu.

Leo era un munte de om, pe care nimic nu-l speria în viață. Dar, într-o clipă, o maladie cumplită l-a luat dintre noi, la doar 45 de ani. Covid 19. Un virus nenorocit, care l-a secerat în câteva zile pe omul care avea grijă de traficul Vasluiului.

„O pierdere imensă, m-a tulburat nespus de mult pierderea acestui om extraordinar. A fost un om pe care te puteai baza, un profesionist. Un polițist local care a format în jurul său alți colegi, după zeci de ani de activitate”,

a spus primarul Vasluiului, Vasile Pavăl.

Dacă ne-am întoarce în timp, am afla că Leonard Lupu a fost stâlpul actualei Poliții Locale. A fost omul care a făcut parte din primele structuri ale gardienilor publici din Vaslui, a trecut la statutul de polițist local. O meserie grea, ingrată, în care riști să fii mereu jignit pe stradă de un om căruia i-ai aplicat o sancțiune.

Dar, în cazul lui Leonard Lupu, lucrurile nu stăteau deloc așa. Orice misiune ar fi primit, ar fi îndeplinit-o cu cinste și fără discuții. Chiar dacă umbla în civil, nu avea niciun reproș de la vreun șofer pe care îl avertizase sau în amendase. Pentru că era drept și corect. Avea 23 de ani de activitate, în ziua în care ne-a părăsit. Pe 17 decembrie, exact ziua în care s-a angajat în structurile nou-înființatului Corp al Gardienilor Publici, Leonard Lupu și-a dat seama că va avea o misiune dificilă în Vaslui. Dar, și-a îndeplinit cu brio toate sarcinile, timp de 23 de ani.

De astăzi, Vasluiul va fi mai trist față de un om al legii care a iubit acest oraș ca nimeni altul. Leonard nu mai este pe străzi, nu mai dirijează circulația. Pur și simplu, a plecat într-o lume mai bună.

Nu vă vom uita nicio clipă, domnule POLIȚIST local Leonard Lupu! Ați știut să fiți OM în multe clipe, ați fost un coleg minunat, un soț, un tată bun. Un coleg de serviciu extraordinar, pe care niciun polițist local din Vaslui nu-l va uita vreodată. Meritați, pentru modul în care v-ați făcut datoria față de Vaslui, să primiți numele unei străzi. Ați căzut la datorie, în lupta cu un virus blestemat.

Dumnezeu să vă ierte și să vă ierte toate păcatele din această lume!

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: