Scandal uriaș pe programul de vaccinare al Guvernului! „Mulți oameni ar evita îmbolnăvirea”, spune deputatul Popica

NEBUNIE… Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat data de 23 decembrie 2020 ca dată probabilă pentru acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech și Pfizer. În România, primirea vaccinului ar urma să se facă în perioada 26-31 decembrie 2020.

Astfel, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București a fost stabilit drept Centru național de primire și stocare al dozelor de vaccin. Dramatic este că, în baza datelor anunțate până acum de autorități, că dozele de vaccin alocate primei tranșe “simbolice” vor fi destinate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unități medicale de fază I. Adică, în jur de 10.000 de persoane!

Ca atare, deputatul PSD de Vaslui, Eduard Popica, denunță planul mincinos al autorităților centrale și cere o testare în masă a populației, pentru a afla numărul real al persoanelor infectate din România.

„Vaccinarea extinsă, promisă de Iohannis în campania electorală s-a transformat într-o vaccinare simbolică! Doar 10.000 de doze vor veni în România, adică maxim 5.000 de oameni vor fi vaccinați. Acum se vede cât de umflată a fost gogoașa electorală cu vaccinarea, vândută de Iohannis. Dozele nu ajung nici măcar pentru jumătate din personalul medical din prima linie.

Este de neînțeles de ce Iohannis și Orban insistă pe soluție care va putea fi aplicată abia peste multe luni de acum încolo, când ar putea face acum, imediat, rapid, o schimbare radicală privind politica de testare a populației.

Până să ajungă la populație vaccinul simbolic al lui Iohannis, pandemia ar putea fi diminuată drastic, iar mulți oameni ar evita îmbolnăvirea și decesul, dacă Guvernul PNL crește semnificativ testările zilnice care ar permite izolarea celor infectați și tratamentul medical timpuriu pentru cei care riscă să dezvolte forme severe ale infecției COVID-19″,

susține deputatul Popica.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: