Ultima oră pentru mii de vasluieni! Vor petrece sărbătorile fără rudele sau prietenii care vin acasă din Anglia!

0
83

DECIZIE… Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât duminică suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Restricția a intrat în vigoare din noaptea de duminică spre luni.

Astfel, persoanele care vor sosi cu mașina din Marea Britanie în România vor intra automat în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Sunt mii de familii afectate de această decizie, la nivelul județului Vaslui, persoane care abia așteptau să se întoarcă acasă din Regatul Unit pentru a fi alături de familii de sărbători.

Potrivit hotărârii nr. 61 a CNSU, decizia a fost luată din cauza apariției unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Marii Britanii și Irlandei de Nord și se va institui din 21 decembrie.

„Având în vedere apariția unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, solicitarea Institutului Național de Sănătate Publică, precum și analiza factorilor de risc privind apariția noii tulpini întocmită la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, luând în considerare persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, atât prin circulația virusului pe teritoriul național, cât și prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ-teritoriale și a sistemului sanitar, (…) se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Măsura prevăzută se aplică începând cu data de 21decembrie, ora 0,00″,

se arată în hotărârea CNSU.

Totodată, mai precizează sursa citată, se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21 decembrie, ora 19.00.

Marea Britanie a raportat duminică un record absolut de cazuri noi de infectare cu coronavirus, 35.928. Acestora li se adaugă 326 de noi decese în ultimele 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here