Raport de președinte! Adrian Solomon a inițiat peste 45 de legi importante, în mandatul trecut!

0
50

BILANȚ… Aseară, deputatul PSD de Vaslui, Adrian Solomon, și-a făcut public raportul de președinte al Comisiei de Muncă, din mandatul 2016-2020. Un mandat greu, dacă e să ne luăm după cifrele prezentate, mai ales că a fost perioada în care salariile bugetarilor au crescut foarte mult, s-au sublat sau triplat, în timp ce pensiile s-au majorat substanțial. Pentru că mandatul de președinte al Comisiei de Muncă, deținut din 2016 de către parlamentarul vasluian, trece la actuala coaliție de guvernare, Solomon a prezentat bilanțul său de activitate, de pe postul ocupat timp de patru ani.

„În legislatura 2016-2020, în 430 de şedinţe, Comisia pentru muncă şi protecţie socială a analizat pe fond peste 400 de proiecte de legi şi propuneri legislative, elaborând peste 450 de rapoarte (din care 38 de rapoarte suplimentare, întocmite ca urmare a reexaminării unor proiecte şi 24 de rapoarte preliminare, la proiecte comune cu alte comisii).

De asemenea, a analizat şi avizat 356 de proiecte de lege şi propuneri legislative.

Totodată, Comisia pentru muncă şi protecţie socială a analizat 31 de proiecte de acte legislative şi proiecte de acte fără caracter legislativ ale Uniunii Europene, transmise comisiei pentru verificarea respectării principiului subsidiarităţii sau examinarea fondului, conform procedurilor stabilite pentru parlamentele naţionale”, explică parlamentarul vasluian.

Sunt nu mai puțin de 45 de legi importante inițiate de fostul președinte al Comisiei de Muncă, printre care legea privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea exercitării pe teritoriul României a drepturilor conferite în contextul liberei circulaţii a lucrătorilor în cadrul Uniunii Europene, Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate sau legea privind sistemul public de pensii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here