Caravana „Dar de Crăciun” a ajuns la final! Preoții de la Episcopia Hușilor au făcut fericiți mii de copii vasluieni!

0
53

FAPTE DE SUFLET… Caravana „Dar de Crăciun”, a Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, a ajuns la finalul periplului său pe la copiii din satele Episcopiei Hușilor. Începută în data de 7 decembrie, campania a însemnat un număr de cadouri pentru 3.758 de copii proveniți din familii defavorizate.

„Dacă la debutul acestui proiect eram pregătiți pentru aproximativ 2.000 de copii, iată că, până la final, numărul total al beneficiarilor a fost de 3758.

De asemenea, am prelungit cu câteva zile această caravană pentru a ajunge personal la cât mai mulți copii, cazurile întâlnite în drumul nostru fiind, de multe ori, mai complexe decât evidențiase ancheta socială inițială, necesitând astfel un ajutor de urgență”,

a menționat părintele consilier Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”.

Caravana a debutat pe 7 decembrie 2020 și zilnic a străbătut satele județului Vaslui, ajungând la mulți dintre cei cărora nimeni nu le mai trece pragul:

„Am parcurs în aceste zile un total de 3002 kilometri. Am mers alături de Părintele Episcop Ignatie, de asistentele sociale ale Asociației, de Moș Crăciun și de grupuri de colindători.

Nu poate fi descrisă în cuvinte bucuria celor vizitați. Am întâlnit familii cu un trai care pentru alți oameni este de neconceput. Nu aveau curent electric, nici apă curentă. Despre conexiunea la internet, tabletă sau telefon, care în perioada aceasta sunt atât de necesare pentru viitorul copiilor, nici nu mai vorbim”,

a mai afirmat părintele consilier Vladimir Beregoi.

Toată campania s-a derulat cu respectarea regulilor impuse de autorități în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție și limitare a răspândirii coronavirusului.

Darurile oferite au conținut îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă, produse de igienă personală, pachete alimentare și jucării.

Pe lângă acestea, copiii de vârstă școlară, care nu aveau până la acest moment nicio modalitate de a se conecta pentru orele de școală online, au primit și tablete.

În cadrul acestor vizite au fost identificate, și alte probleme urgente cu care se confruntă familiile celor mici, astfel că Părintele Episcop Ignatie a oferit, pentru cazurile cele mai delicate, și câte un ajutor în bani.

De asemenea, având în vedere condițiile în care aceștia sunt nevoiți să își ducă traiul, li se asigură, din partea Episcopiei Hușilor, lemnele de foc pentru iarnă. Mai multor familii li s-au oferit inclusiv sobe.

Activitatea socială trebuie să aibă o continuitate. Nu îi ajutăm doar de Crăciun și de Paști. Aceste campanii sunt și o formă de a identifica situațiile delicate în care se află astfel de copii, ca pe parcursul anului să le putem acorda burse și să îi ajutăm cu alimente și îmbrăcăminte”,

menționa, în debutul caravanei, Părintele Episcop Ignatie al Hușilor.

O parte dintre copiii vizitați trimiseseră câte o scrisoare lui Moș Crăciun. Scrisorile au ajuns la Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, care, cu sprijinul prietenilor faptelor bune – oameni de bine din Timișoara și din diaspora românească din Dublin au pregătit cele necesare copilașilor.

„Este al treilea an consecutiv în care mai mulți creștini din Timișoara și din Dublin au venit în sprijinul copiilor proveniți din familii defavorizate, din Episcopia Hușilor.

Au devenit «prieteni» ai județului Vaslui și, de fiecare dată, sunt primii care răspund rugăminților noastre de a aduce un strop de speranță și de ajutor în familiile încercate ale acestor copii.

Cu ceva vreme în urmă, mai mulți copii incluși în program au alcătuit scrisori cu ceea ce își doresc de la Moș Crăciun, iar pe parcursul caravanei au primit, fiecare, cadoul personalizat.

În spatele acestui demers a fost o muncă imensă, răsplătită numai de bucuria manifestată de cei mici și de conștiința că împlinim voia lui Dumnezeu”,

a concluzionat părintele consilier Vladimir Beregoi.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!