Marius Arcăleanu, omul care era aproape să-l înfrângă pe Buzatu, dar a fost învins… de Tătaru!

0
69

RETROSPECTIVĂ POLITICĂ… Se încheie, peste câteva zile, anul 2020, un an extrem de greu pentru politicienii județului Vaslui, după o campanie agitată la locale și una cu totul nebună la parlamentare. Există un politician la Vaslui care are toate motivele să fie supărat pe colegii lui de partid, în special pe șeful organizației județene. Pentru el, anul 2020 a fost un coșmar, din care cu greu își va reveni.

Vorbim aici de liberalul Marius Arcăleanu, cel care a fost la un pas să provoace șoc în județ, la alegerile pentru președinția Consiliului Județean. Arcăleanu a început anul 2020 în forță, cu ședințe de infarct în Consiliul Local, din care a și plecat o dată, considerându-se nedreptățit de majoritatea uriașă a consilierilor PSD.

Socotit drept un luptător cu nedreptățile făcute de Aquavas consumatorilor vasluieni, Arcăleanu era văzut drept un posibil candidat PNL la primărie, deși era clar că nu prea mai avea ce să candideze aici, după alte candidaturi eșuate. Mutat de Tătaru pe postul de director general al CJAS Vaslui, consilierul liberal avea să fie surpriza maximă a localelor, atunci când a devenit certitudine că va candida la funcția de președinte al Consiliului Județean.

Nimeni nu credea că Arcăleanu îi va pune probleme lui Buzatu, la alegerile din 27 septembrie, fiind văzut ca un om mai mult legat de municipiul Vaslui, nicidecum de județ, în integralitatea sa. Dar, surpriză! Buzatu a tremurat serios, pe 27 septembrie, seara, atunci când primea informații legate de numărul mare de voturi luat de Arcăleanu. Și, la final, s-a văzut că liberalul a fost la un pas de a produce marea surpriză, pentru că în jur de 3.600 de voturi l-au despărțit de victorie.

Pentru prima dată în istoria postdecembristă, un liberal reușea să ia peste 53.000 de voturi în confruntarea cu uriașul PSD. Lipsit de primarii și de mașinăria de vot social-democrată, Marius Arcăleanu reușea un scor-bombă, pentru care a fost felicitat la București.

Nici nu și-a revenit din forfota localelor, pentru că în fața lui Arcăleanu a apărut spectrul obținerii unui post de parlamentar. Auzind că Tătaru nu-l va pune pe un loc eligibil, directorul CJAS a mers la conducerea centrală a PNL, spunând că are dreptul să fie pe un post eligibil. Tătaru s-a făcut foc și pară, auzind cum a fost înfruntat, și a refuzat să-l treacă pe Arcăleanu pe listă. Mai mult, într-un gest de răzbunare supremă, l-a înlocuit și din funcția de secretar general al PNL Vaslui.

Așa că, finalul de an 2020 îl găsește pe tânărul liberal într-o situație deloc fericită. La partid, Tătaru i-a închis toate ușile, urmează să fie schimbat din funcție cu un membru USR, așa că nu este o situație tocmai bună. Cel mai probabil, se va ocupa de afacerea sa privată și va rămâne în Consiliul Județean, drept consilier PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here