Primarul-campion la colectarea deșeurilor reciclabile, din județul Vaslui! Ne-a dezvăluit secretul său!

0
156

MOTIVAT… Puțină lume știe că, în baza unor date neoficiale, Vetrișoaia este comuna cu cel mai mare grad de colectare a deșeurilor reciclabile din județ. Localitatea de pe Valea Prutului, de la granița cu Republica Moldova, realizează acum ceea ce mulți dintre cei care locuiesc în orașe nu o fac, adică PET-urile, sticla, hârtia sau sticla se colectează în saci speciali, la fiecare casă.

Meritul este, fără îndoială, al primarului Corneliu Stângă, cel care ne-a explicat în ce mod a intervenit și a discutat cu oamenii, făcându-i să înțeleagă importanța colectării selective. Un primar tânăr și activ, implicat în multe acțiuni de igienizare, lucru care face ca Vetrișoaia să fie una dintre cele mai curate localități din județ.

„A trebuit să merg din casă în casă, să le explic, în primul rând, ce e cu taxa de salubrizare, de 5 lei/persoană/lună. Gândiți-vă, la familiile cu mulți membri se adună o sumă importantă… Deci, am mers din casă în casă, le-am explicat ce obligații au și am mai făcut un gest pe care oamenii l-au înțeles. Pe fiecare sac scrie ce anume trebuie să pună familia respectivă, sunt imprimați cu „Primăria comunei Vetrișoaia”, plus că am dat și câte un tomberon pentru fiecare familie, în jur de 850 de tomberoane, în total.

Oamenii au înțeles și, în câteva luni de colaborare cu Financiar Urban, firma care colectează din poartă în poartă gunoiul, am avut surpriza să aflu că sunt primul pe județ la reciclabile. Am strâns peste 22 de camioane de materiale reciclabile, sticlă, plastic și cartoane.

Mă bucură să văd că oamenii au înțeles și sper să rămânem la fel de activi și anul viitor”,

a spus primarul Stângă.

Edilul Vetrișoaiei a transmis și un mesaj de final de an, tuturor locuitorilor comunei: „Vă mulțumesc pentru că mi-ați fost alături în acest an, vă doresc un An Nou 2021 extrem de bun și cu multă sănătate în familiile dvs. La Mulți Ani!”.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!