Vasluienii au sfidat pandemia și au achitat la timp taxele și impozitele locale! Gradul de încasare pe 2020: peste 85%!

0
101

CONȘTIINCIOȘI… Locuitorii municipiului Vaslui au înțeles că este nevoie de bani pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare ale urbei, așa că au venit în număr mare, în acest an dificil, pentru a-și achita taxele și impozitele locale. În ciuda pandemiei de coronavirus, respectând normele de distanțare socială, zeci de mii de contribuabili și-au achitat la timp taxele locale, astfel că gradul de încasare va ajunge, pe reședința de județ, la 85%, la finele acestui an.

Este adevărat, este un procent mai mic față de anul precedent, când procentul trecea de 90%, dar trebuie avute în vedere atât efectele produse în plan social de pandemia Covid 19, cât și faptul că nu s-au putut lua măsuri de executare silită.

La o primă estimare, având în vedere că anul nu s-a încheiat, primăria Vaslui va încasa pe 2020 taxe și impozite locale în cuantum de 30 milioane lei, față de 36 milioane, estimate la începutul anului.

„Este un grad de încasare bun, fapt pentru care vreau să mulțumesc locuitorilor municipiului Vaslui, persoanelor juridice, tuturor contribuabililor, pentru că au fost alături de primărie și în acest an”, a spus primarul Vasluiului, Vasile Pavăl.

Impozitele și taxele locale datorate la bugetul municipiului Vaslui vor fi indexate pentru anul 2021 cu rata inflației de 3,8%, înregistrată în anul trecut. În anul fiscal 2021, pentru terenul agricol nelucrat timp de 2 ani consecutiv, impozitul pe teren se va majora cu 500%, începând cu al treilea an. De asemenea, pentru anul viitor, impozitul pentru clădirile neîngrijite situate în intravilan se vor majora cu procente cuprinse între 300 și 500%.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!