Verzii vasluieni sunt în stare de șoc! Actorul Florin Călinescu nu mai este președinte, sentință în instanță!

0
41

DECIZIE… Pentru verzii vasluieni, vestea că actorul Florin Călinescu nu mai este președinte al Partidului Verde a căzut ca un trăznet. Mulți dintre ei vor pleca, în aceste condiții, către alte partide, iar organizația județeană se va dizolva, cel mai probabil.

Instanța a admis acțiunea formulată de președintele ales la Congresul din februarie 2019, Luminița Simoiu, prin care a solicitat, invocând încălcarea statutului partidului, anularea Consiliului Național al Partidului Verde, organizat la București în data de 15 iunie 2019, unde s-a decis suspendarea acesteia din funcția de președinte și excluderea mai multor membri, printre care și a prim-vicepreședintelui Cristian Țetcu, președintele CN al PV.

„Admite în parte cererea formulată de reclamanta Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița în contradictoriu cu intervenientul forțat Partidul Verde. Anulează hotărârea ședinței comune a Consiliului Național și a Biroului Permanent al Partidului Verde din data de 15.06.2019. Anulează hotărârea Congresului Extraordinar al Partidului Verde din data de 20.07.2019”,

se precizează în soluția dată de Tribunalul București.

Adi-Maria Luminița Simoiu a fost aleasă, cu unanimitate de voturi, președintele Partidului Verde la Congresul din februarie 2019, iar președinte executiv a fost desemnat Constantin Damov și secretar general – Silviu Dumitru.

Simoiu a contestat în instanță deciziile luate de Consiliul Național convocat la București invocând încălcarea prevederilor statutare.

Tribunalul București a decis anularea Congresului Partidului Verde din data de 20 iulie 2019, astfel că actuala calitate a actorului, cea de președinte al Partidului Verde este anulată. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată prin apel.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!