Veste-bombă pentru sute de familii vasluiene care trăiesc la lumina lumânărilor! Vor fi racordate gratuit la rețeaua de energie electrică!

O SIMPLĂ CERERE… Finalul de an aduce o veste plăcută pentru sute, probabil mii de familii vasluiene care trăiesc și acum la lumina lumânărilor, nefiind racordate la rețeaua de energie electrică. Conform unei legi intrată în vigoare în urmă cu câteva zile, distribuitorii de energie electrică vor fi obligați să conecteze gratis clienții casnici la rețelele pe care le administrează, urmând să-și recupereze costurile de racordare din facturile consumatorilor, potrivit unei legi care a intrat în vigoare în urmă cu câteva zile.

Această lege introduce obligația și pentru distribuitorii de energie electrică, după ce, în octombrie, racordarea la gaze a devenit gratuită pentru clienții finali casnici.

Legea care dă o șansă familiilor fără curent electric în gospodării prevede: „În cazul clienților casnici, operatorul de distribuție are obligația racordării lor în termen de maximum 90 de zile de la data obținerii autorizației de construire. Proiectul privind racordarea poate fi realizat și de către clienții casnici/beneficiari. Recuperarea costurilor de racordare, inclusiv proiectare, se realizează cu amortizare accelerată într-o perioadă de 5 ani, prin tarifele de distribuție, în conformitate cu reglementările ANRE”.

Deci, veți face o cerere la operatorul de energie electrică, cel mai probabil E-ON, care vă va racorda în termen de 90 de zile, după care în termen de cinci ani veți plăti taxa de racordare, pe facturile emise lunar.

Repetăm: Legea nr. 290/2020 stabilește că, pe lângă oferirea unei soluții de racordare și comunicarea condițiilor în care se poate face asta, operatorii de distribuție energie electrică vor fi obligați să racordeze toți solicitanții la sistemul de distribuție.

Așadar, pentru a se putea face gratuit racordarea clienților casnici la rețelele de curent electric, ANRE trebuie să emită, exact așa cum a făcut în cazul racordării la gaze, un set de norme, ce vor stabili exact pașii ce trebuie urmați.

Scopul reglementării de mai sus a fost extinderea, cât mai rapidă, a rețelelor și asigurarea accesului mai multor persoane la rețelele de energie electrică, în condițiile în care primăriile nu aveau fonduri pentru a face aceste extinderi.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: