Vasluiul și Hușul, pe lista neagră a localităților Covid! Iată decizia de ieri a Prefecturii Vaslui!

NERVI… Cu două zile înainte de Noul An, Prefectura Vaslui a prezentat datele oficiale privitoare la răspândirea Covid 19 în județul Vaslui, date care vor marca manifestările publice pe final de an în mai multe orașe și comune.

Mai precis, datele oficiale arată că municipiile Vaslui și Huși, alături de alte 29 de comune, cu un indice alarmant al numărului de cazuri Covid 19 vor trebui să ia măsuri speciale de Revelion, pentru a preveni răspândirea virusului.

„Pentru localitățile din județul Vaslui, prevăzute în anexa hotărârii, în care rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 3‰ de locuitori, începând cu data de 29 decembrie 2020, ora 00:00 și până la data de 11 ianuarie 2021, ora 24:00, se instituie următoarele măsuri:

  • 1. interzicerea organizării și desfășurării activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, conform art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 1065/ 2020.
  • 2. interzicerea organizării și desfășurării spectacolelor de tipul drive-in și organizării și desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice, conform art. 1 pct. 8 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 1065/ 2020.
  • 3. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 1 și 4 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 1065/ 2020.
  • 4. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, conform art. 6 pct. 3 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr.1065/ 2020.
  • 5. desfășurarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 2 și 4 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 1065/ 2020.
  • 6. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, conform art. 10 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 1065/2020″, se arată în decizia CJSU Vaslui.

Asta înseamnă că, de astăzi, toate sălile de jocuri din Vaslui și Huși se închid, la fel ca și terasele și restaurantele. Taman cu două zile înainte de Revelion…

Vă prezentăm Anexa 2, respectiv Anexa 3 din Hotărârea 81 a Prefecturii Vaslui (ultima).

Hotărârea 81, Anexa 2
Hotărârea 81, Anexa 3

Lasă un răspuns

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: