Am aflat când se vor face primele vaccinări anti-Covid în județul Vaslui! Știm cine vor fi primii vaccinați!

0
78

AȘTEPTARE… Cu o zi și ceva înainte de Noul An 2021, apar primele informații despre campania de vaccinare anti-Covid în județul Vaslui. Medicii, asistentele și personalul auxiliar din Spitalul Județean de Urgență vor fi primii beneficiari ai acestor vaccinuri.

Este vorba de câteva sute de cadre medicale din SJU, care vor fi vaccinate pe 4 ianuarie, data anunțată de conducerea SJU, pentru începerea imunizării personalului la cel mai mare spital din județ. Personalul din SJU s-a înscris pe liste și așteaptă vaccinul salvator.

„Voi merge să mă vaccinez, cum să ratez șansa de a fi la adăpost de acest virus ucigaș? Vor fi mulți colegi de-ai mei, din Spitalul Județean de Urgență, care se vor vaccina pe 4 ianuarie”, a spus o sursă medicală pentru Vasluianul.ro.

Cea de-a doua tranșă de vaccin împotriva COVID-19 a ajuns, marți, în România, pe aeroporturile de la Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca. Cele peste 140.000 de doze au fost transportate la centrele de stocare.

Vaccinurile vor fi distribuite în București – 40.950 de doze, Iași – 25.350 doze, Cluj-Napoca – 29.250 doze, Constanța – 8.775 doze, Craiova – 12.675 doze, Brașov – 12.675 doze, Timișoara – 10.725 doze. Cel mai probabil, din cele 25.350 de doze trimise la Iași, peste 1.000 vor merge la spitalele din județul Vaslui.

Vaccinarea a început, duminică, în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva SARS-CoV-2.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!