Iată cum vede Guvernul noaptea de Revelion: „La miezul nopții, ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”

CU MASCA PE FIGURĂ… România se află în stare de alertă din 14 decembrie, iar noaptea de Revelion nu va face excepție de la măsurile care sunt în vigoare până la mijlocul lunii ianuarie 2021. Adunările publice sunt interzise, iar circulația este limitată de la ora 23.00. Asta înseamnă că, în cea mai lungă noapte din an, vasluienii nu vor putea circula pe străzi după ora 23.00.

Potrivit hotărârii de prelungire a stării de alertă din 14 decembrie, circulația între orele 23.00-5.00 este interzisă. Pot părăsi locuința cei care trebuie să ajungă la locul de muncă, cei care au nevoie de asistență medicală sau trebuie să cumpere medicamente. Masca de protecție este obligatorie atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că „regulile care au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern rămân. Nu avem intenția să înăsprim regulile, dar nu avem intenția să relaxăm regulile”.

Întrebat ce ar putea face românii la intrarea în anul 2021, Raed Arafat a răspuns: „Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”.

„Sunt convins că unii vor coborî în fața blocului, dar să iasă cu mască, să respecte regula din spațiul public. Dar nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil”, a adăugat șeful DSU.

În privința celor care au rezervări la munte în pensiuni și hoteluri, Raed Arafat a spus că „soluția cea mai onorabilăși cea mai corectă” este ca cei care vor să petreacă Revelionul este „să ducă mâncarea în cameră, să sărbătorești ca și cum ai fost acasă”, pentru a nu exista contact „intens” între persoane în sălile de evenimente.

Un alt oficial din Ministerul Sănătății, șefa DSP București, Oana Nicolescu, nu recomandă ca o persoană să meargă în vizită de Revelion, dacă are cea mai mică suspiciune de COVID-19. „În momentul în care suntem simptomatici, stăm acasă, ne testăm, dacă facem parte din metodologie și așteptăm rezultatul tot acasă”, a mai declarat Nicolescu.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: