Reacțiile vasluienilor la înghețarea salariilor bugetarilor! Un consilier local acuză!

0
56

CALCULE… Este mai mult decât sigur că anul 2021 aduce și primele surprize pentru bugetari. La Vaslui, zecile de mii de bugetari știu deja că orice mărire de salariu este „înghețată” pentru anul viitor, la fel ca și acordarea unor sporuri și beneficii. În timp ce majoritatea bugetarilor vasluieni tac și nu se revoltă – „E mai bine să se înghețe salariile, decât să ne dea afară”, a spus o sursă Vasluianul.ro – sunt și voci critice, care cred că Guvernul face o mare greșeală.

Printre acestea, consilierul local PSD Alexandru Andrei, doctor al Academiei Române, o adevărată personalitate a județului. Acesta spune că întreg capitalul românesc va avea de suferit de pe urma acestei măsuri.

„Creșterea salariilor în sistemul public ar fi condus la o creștere a cererii. Angajații ar fi avut mai mulți bani pentru a își cumpăra produse de calitate de la firmele autohtone. Astfel firmele românești ar fi avut profituri mai mari și ar fi putut crește salariile propriilor angajați. De asemenea, ar fi crescut gradul de colectare la bugetul de Stat și ar fi fost suficienți bani și pentru investiții.

Înghețarea salariilor (care, de fapt, e o scădere ținând cont de inflație) îi va face pe angajații din sectorul public să cheltuie bani doar pentru produse de strictă necesitate precum hrană ieftină (dar de proastă calitate) din hypermarket, gaze naturale, energie electrică, combustibili, abonamente de telefonie. Toate acestea sunt comercializate de multinaționale care deja au crescut preturile (de exemplu energia se scumpește de luni cu circa 20%, combustibilii s-au scumpit cu 15% în ultimele luni, etc). Multinaționalele sunt un cancer al economiei fiindcă, de regulă, își externalizează profiturile, neplătind taxe (sau plătind taxe derizorii) statului român. Astfel sunt afectate în sens negativ viețile angajaților atât din zona publică cât și din cea privată, și nu vor mai fi nici bani de investiții.

Prin măsurile pe care le ia guvernul Cîțu, capitalul românesc va fi distrus și criza se va accentua. Acest guvern servește doar interesele marilor corporații, încercând să transforme oamenii muncii în sclavii capitalului străin. Doar printr-o organizare socialistă a Statului, angajații vor putea fi recompensati din productivitatea muncii lor, iar avuția va fi distribuită celor care o produc”,

spune consilierul local PSD.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!