Vasluienii au semnat în număr mare petiția pentru interzicerea comercializării petardelor!

NU SE MAI POATE!… S-au jucat cu petardele și au ajuns la spital. Unii au făcut glume proaste și au incendiat locuințe sau au distrus mașini. Este bilanțul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, când mai mulți vasluieni au ajuns la Urgențe, tocmai din cauza unor distracții prostești cu materiale pirotehnice.

Tocmai de aceea, în mediul online s-a lansat o petiție, semnată până acum de zeci de vasluieni, prin care se cere interzicerea comercializării petardelor de orice fel, pe teritoriul României.

„De ce trebuie ca mereu să așteptăm să se întâmple atâtea nenorociri, ca să luăm măsuri? De ce nu putem face ceva încât să le prevenim, să le stopăm cât mai avem ocazia? Azi poate ție nu ți s-a întâmplat nimic, mâine la fel, deci practic nu te deranjează. Ești dispus să aștepți ziua în care vei avea de suferit din cauza lor? Va fi prea târziu, din păcate.

Adulți, copii, animale… atâtea victime căzute pradă, din cauza unor persoane iresponsabile, fără niciun strop de discernământ. Se poate face „spectacol” și folosind DOAR artificii.

Comercializarea și folosirea pentru și de către persoanele fizice să fie doar în cazul artificiilor cu flacără rece (care nu sunt periculoase). Restul tipurilor de artificii să fie folosite exclusiv de către persoane autorizate și doar în locuri special amenajate.

Haideți să nu mai fim indiferenți și nepăsători! Decese și persoane rănite pe șosele, decese și persoane rănite în incendii…. e cazul să adăugăm și petardele la rubrica „cauza”?

Depinde doar de noi ce și cum va fi MÂINE!!!

CEREM INTERZICEREA COMERCIALIZĂRII ȘI FOLOSIRII PETARDELOR DE ORICE FEL, PE ÎNTREG TERITORIUL ROMÂNIEI!!!”,

este textul petiției.

Lasă un răspuns

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: