De astăzi, începe vaccinarea cadrelor medicale din Spitalul Județean! Sunt programări pe ore și zile!

AGITAȚIE… Începând cu ora 8.00, zeci de cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență se vor prezenta la vaccinarea anti Covid 19, proces care va dura mai multe zile la rând. Câteva sute de asistente, medici, infirmiere, brancardieri sau personal auxiliar din SJU au semnat pe liste că sunt de acord cu vaccinarea, astfel că au primit un cod special, pe care vor trebui să-l prezinte atunci când merg să-și facă vaccinul.

Operațiunea de vaccinare a personalului SJU Vaslui va continua toată săptămâna și, cel mai probabil, se va produce și în viitoarea săptămână. Toate cadrele medicale care se prezină la vaccinare trebuie să facă asta într-o zi liberă, pentru a nu perturba programul de la spital.

La nivel național, se estimează că, din a doua jumătate a lunii ianuarie, ar putea începe a doua etapă din Strategia de vaccinare.

„Trebuie menționat că avem peste 13.000 de persoane vaccinate și încă un lucru foarte important: activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare.

Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste zile începând cu acele 10 centre medicale de linie 1”,

spun coordonatorii programului național.

Începând cu 4 ianuarie 2021, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical.

„Eu cred că numărul va fi mult mai mare și vom reuși să acoperim într-un timp relativ scurt, cel puțin până la jumătatea lunii ianuarie, mare parte din personalul medico-social, ceea ce ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare, începând cu vaccinarea persoanelor din căminele rezidențiale, din centre medico-sociale”,

a mai precizat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonator național.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: