Un glumeț din Banca a pus Poliția pe drumuri! Era amuzat că și-a bătut joc de polițiști!

TUPEIST… Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au sancționat contravențional un bărbat din Banca, județul Vaslui, după ce acesta a apelat S.N.U.A.U. 112 sesizând o faptă nereală. Din păcate, legea este mult prea blândă cu astfel de specimene, care ar trebui închise – fie și pentru o lună – să se învețe minte…

De data aceasta, este vorba de un tânăr de 21 de ani, din satul 1 Decembrie, comuna Banca. Acesta a alertat autoritățile, prin apel la 112, cu privire la o presupusă agresiune suferită de un bărbat de 30 de ani, rudă cu acesta, pe raza localității Perieni, județul Vaslui..

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în data de 1 ianuarie a.c., ora 18.40, pe fondul consumului de alcool, bărbatul a sesizat autorităților despre faptul că, un cumnat de-al său a fost victima unei agresiuni, fiind înjunghiat în zona abdomenului. Ulterior, bărbatul și-a închis telefonul mobil și nu a putut fi contactat de echipajele de poliție și ambulanță deplasate la intervenție, pentru a oferi detalii suplimentare despre starea presupusei victime.

Bărbații au fost identificați în scurt timp de către polițiști, presupusa victimă fiind consultată medical de către echipajul de pe ambulanță, fără a prezenta urme de violență.

Persoana care a apelat S.N.U.A.U. 112 nu a putut justifica de ce a alertat în mod fals autoritățile, amuzându-se de interesul arătat de polițiști și personalul medical unei posibile situații de urgență.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, abatere prevăzută de Ordonanța de Urgență nr. 34 din 2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: