Zeci de mii de elevi vasluieni vor continua orele online, după 11 ianuarie! Decizia noului ministru!

TERMEN AMÂNAT… Vești alarmante pentru mii de părinți vasluieni, care vor trebui să caute soluții pentru copiii lor, după vacanța de iarnă. Deși se credea că școlile se vor redeschide după 11 ianuarie, iată că nu se va întâmpla acest lucru. Asta înseamnă că peste 50.000 de elevi din județul Vaslui vor continua cursurile online, după vacanța de Sărbători, cu problemele și neajunsurile acestui mod de predare.

Noul ministru al Educației a declarat că data reînceperii cursurilor pe 11 ianuarie este un termen „mult prea scurt” pentru ca școlile să fie redeschise. Sorin Câmpeanu a explicat că Ministerul Educației vrea „deschiderea cât mai grabnică a școlilor” dacă situația epidemiologică o va permite.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, își dorește redeschiderea cât mai grabnică a școlilor, în măsura în care situația epidemiologică o va permite.

Revenirea la școală se va face ținând seamă și de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeași problemă”,

a declarat ministrul Educației.

Dacă elevii se vor întoarce gradual în bănci, rămân în vigoare cele trei scenarii cunoscute: roșu, verde și galben. Ministrul Educației a anunțat decizia de a deschide etapizat școlile, începând cu grădinița și învățământul primar.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: