Atenționare Cod Galben de la ANM! La munte, vin ninsori, la Vaslui sunt așteptate ploi în week-end!

0
1

COD GALBEN… Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică Cod Galben. Sunt așteptate ninsori la munte, însemnate cantitativ, și viscol în intervalul 6 ianuarie, ora 18:00 – 7 ianuarie, ora 10:00.

„În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent îndeosebi la altitudini de peste 1400 m, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea semnificativă a vizibilității”,

anunță ANM.

De la ora 14.00 intră în vigoare o informare meteo precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului. În noaptea de vineri spre sâmbătă, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsori.

„În intervalul 06 ianuarie, ora 14:00 – 09 ianuarie, ora 10:00, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 25…35 l/mp.

Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și local în Transilvania și Moldova.

La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza și seara zilei de miercuri (06 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1400 m, precipitațiile vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei.

Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…60 km/h.

Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitații mai ales în jumătatea de sud a țării și la munte”,

anunță ANM.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!