Profesorii, umiliți total la orele online! „Îmi scriu mesaje că i-au învoit părinții de la ore!”

SCANDALOS… La Vaslui, sistemul de predare online naște aberații greu de înțeles pentru cei care au învățat din greu zeci de ani, pentru a ajunge persoane pe care societatea se poate baza. Un profesor, care își face conștiincios orele, ne-a relatat un fapt revoltător, situație care se petrece și în cazul altor profesori din județ.

„Intru online pentru a preda. Văd: „Elevul X de la clasa XI-a este învoit de mama”. Citesc mai jos, în lista de elevi: „Elevul Y este învoit de părinți, între orele 14.00 și 16.00”. Sunt consternat! De când și până unde, au ajuns părinții să dea învoiri elevilor pentru a nu se prezenta la aceste ore online?

Noi ne străduim să ne facem lecțiile, iar părinții își bat joc de noi. Ca să nu mai spun că am un elev care mi-a cerut să-l învoiesc, pe motiv că trebuie să dea de mâncare la animale.

Cui să mai predăm, în aceste condiții?”,

se întreabă, revoltat, un profesor din Vaslui.

Cel mai probabil, situația se repetă și în alte zone din țară, ceea ce arată că lucrurile au cam scăpat de sub control. Să mai spunem că a apărut o petiție din partea Consiliului Național al Elevilor, prin care se cere redeschiderea școlilor.

„Încă de la suspendarea cursurilor în luna noiembrie, Consiliul Național al Elevilor a fost în permanentă legătură cu elevii din întreaga țară. Majoritatea colegilor noștri ne-au transmis că școala online este obositoare, ineficientă și complet nesustenabilă pe termen lung.

Ținând cont de faptul că ne apropiem vertiginos de examenele naționale, de al doilea semestru al acestui an școlar și că multe localități din țară se află sub indicele de 3 cazuri/mia de locuitori, solicităm Ministerului Educației să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităților de învățământ, în funcție de rata incidenței la nivel local, asigurând, în același timp, materialele sanitare necesare desfășurării cursurilor în siguranță.

Mai mult, este absolut imperioasă realizarea unei strategii fezabile de învățare remedială, pentru a garanta faptul că lacunele pe care mulți elevi le-au acumulat la începutul pandemiei și în perioada de învățare online din acest an școlar nu se vor acutiza, devenind imposibil de acoperit. În același timp, solicităm demararea discuțiilor privind organizarea examenelor naționale, pentru a avea mai multe scenarii pregătite, astfel încât acestea să poată fi derulate în siguranță”,

cere Colegiul Național al Elevilor.

One thought on “Profesorii, umiliți total la orele online! „Îmi scriu mesaje că i-au învoit părinții de la ore!”

  1. Generalizezi o șuetă avuta la colțul străzii pe când plimbai câinele (editat)!

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: