Se schimbă conducerea Prefecturii Vaslui? Cei doi subprefecți ar urma să fie înlocuiți cât de curând!

DECIZIE… Guvernul Câțu se reunește în ședință pentru prima dată în noul an, astăzi, de la ora 13.00, iar printre primele proiecte discutate va fi cel al schimbării statutului prefecților și numirea reprezentanților executivului în teritoriu.

Și schimbarea prefecților este pe masa guvernului Câțu, care va decide astăzi ce noi nume de prefecți și subprefecți vor apărea în conducerea Prefecturilor, în baza alianței PNL-USR-UDMR. Este un lucru aproape sigur faptul că ambii subprefecți de Vaslui ar urma să fie înlocuiți, unul având susținerea ALDE și celălalt susținerea PMP, la numirea în funcțiile actuale.

Foarte probabil, USR va pune un subprefect, în timp ce UDMR se zbate să pună prefect, în locul lui Gologan, susținut puternic de cumătrul Tătaru. Și PNL cere postul de prefect, însă s-ar putea mulțumi cu cel de subprefect.

Proiectul pentru modificarea statutului prefecților din înalt funcționar public în demnitar a fost deja discutat în primă lectură în ședința de Guvern de săptămâna trecută, în 30 decembrie 2020, și urmează să fie aprobat într-o ședință următoare, anunța ministrul Dezvoltării. Cseke Attila.

Schimbarea este necesară, pentru că, spune Attila, „ceea ce se întâmplă acum este o ipocrizie, oameni politici ascunzându-se sub titulatura de funcționari pentru a fi desemnați pe aceste funcții”.

Guvernul ar urma să mai adopte miercuri și o Ordonanță de Urgență pentru prelungirea învățământului online până pe 8 februarie. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, marți seară. Cursurile sunt reluate luni, 11 ianuarie, după vacanța de iarnă.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: