Furtună politică în învățământul vasluian! Deputatul Popica: „ISJ a executat directorii de școli în mod pompieristic”!

MARE SCANDAL, MARE… Sub titlul, „Reforma liberală de la “grădi” ISJ Vaslui”, deputatul PSD de Vaslui, Eduard Andrei Popica a lansat un atac extrem de dur la adresa conducerii Inspectoratului Școlar Județean, seara trecută, anunțând că zeci de directori care aveau afinități PSD au fost schimbați din funcții.

Se pare că, susține parlamentarul vasluian, într-un comunicat de presă, demiterile de acum sunt doar începutul epurărilor politice și că vor urma și alte schimbări din funcție ale unor directori pesediști.

„În timpul “României educate și normale” a președintelui Iohannis, când auzeam necontenit cum vor depolitiza sistemul de învățământ românesc atunci când vor prelua puterea, iată ca a venit și vremea lor, să-și arate măsura competentei și valorii.

După două mandate de succes ale ex inspectorului general Gabriela Plăcintă, caracterizate prin rezultate excepționale obținute, echilibru și măsură în toate, a început marea DEPOLITIZARE.

După ce au “plantat” în fruntea ISJ două educatoare (una mai răsărită decât cealaltă), în timp ce școala online mergea șnur, copiii privesc la Tele-școala fără televizor și energie electrică, doamnele de la “grădi” se gândeau la binele și viitorul școlilor lucrând de zor la listele cu directorii, numărând zilele până când acestora le vor expira mandatele.

Deși a avut tot timpul din lume la dispoziție, conducerea ISJ a purces la executarea directorilor în mod pompieristic, total netransparent și lipsit de bun simț.

Să schimbi zeci de directori (30-40) în mijlocul anului școlar, în timpul unei perioade extrem de complicate, mi se pare a fi o lovitură grea dată acestui sistem atât de încercat.

Aceasta este reforma lui Iohannis și marea depolitizare, să bulverseze un sistem întreg pentru o mână de oameni care aveau afinități cu PSD, marea majoritate a directorilor nefiind înregimentați politic, principala lor vină fiind profesionalismul dovedit și rezultatele de necontestat.

Cert este că toți acești profesori și-au obținut mandatele în urma promovării unui concurs corect și transparent! “Bravo PNL, bravo USR, Bravo președintelui!”, Ne așteaptă vremuri bune…”

– comunicatul de presă al deputatului PSD de Vaslui, Eduard Popica.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: