Transportatorii vasluieni se alătură colegilor din țară și cer vaccinarea anti-Covid, cu prioritate!

VACCINARE… Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), organizație din care parte și mulți transportatori din județul Vaslui, solicită Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ministerului Sănătății și coordonatorului campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță, prioritizarea vaccinării împotriva COVID-19 a personalului esențial din transporturile rutiere, în condițiile în care industria de transport rutier este una de importanță sistemică pentru economia României, asigurând continuitatea fluxului de mărfuri și pasageri.

„Sectorul de transport rutier din România reprezintă aproape 41.000 de firme cu o cifră de afaceri cumulată de 12,3 miliarde euro, 212.000 de angajați, și este principalul contributor la exportul de servicii al României, cu un total de 6,12 miliarde euro. Transporturile rutiere generează un sfert din exportul total de servicii al României, de 26,3 miliarde euro.

Încă de la începutul pandemiei COVID-19, Comisia Europeană a comunicat că statele membre trebuie să ia măsuri pentru a asigura libera circulație în UE a tuturor lucrătorilor implicați în transportul internațional.

Majoritatea statelor UE și non-UE consideră că șoferii profesioniști fac parte din categoria lucrătorilor esențiali și le permit libera circulație, fără măsuri de constrângere a activității acestora, precum măsuri de carantinare sau teste COVID-19″,

anunță Uniunea Națională a Transporturilor, într-un comunicat de presă trimis la redacția Vasluianul.ro.

În acest sens, UNTRR solicită includerea lucrătorilor din transporturile rutiere de mărfuri și persoane în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare, întrucât această grupă profesională desfășoară activități într-un domeniu cheie și esențial. Evidența șoferilor profesioniști de vehicule comerciale de mărfuri și persoane este ținută la Autoritatea Rutieră Română (ARR), care eliberează atestatele de conducător auto, cartelele tahograf și are înregistrări cu șoferii angajați la fiecare firmă de transport rutier din România.

„Ne punem viețile în pericol, la fiecare cursă. Nu putem ști dacă pasagerii pe care îi ducem sau îi aducem din Europa cu microbuzele au sau nu Covid, ne putem îmbolnăvi noi, familiile noastre pot avea de suferit. Trebuie să fim incluși, de urgență, în listele pentru vaccinări, pentru a asigura transporturi în siguranță”,

a spus un transportator vasluian.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: