Solomon este foc și pară! Pune la zid organizația PNL pentru schimbarea directorilor de școli din Bârlad!

NERVI… Deputatul Adrian Solomon, președintele PSD Bârlad, începe anul în forță, cu acuzații extrem de dure la adresa adversarilor săi politici. Se anunță un an agitat, mai ales că parlamentarul vasluian acuză epurarea directorilor de școli din municipiu, tocmai pe criterii politice.

Pentru o bună informare a opiniei publice, iată comunicatul deputatului Solomon:

“Trebuie să reformăm feudalismul clientelar din inspectoratele județene“, grăia, pe facebook, Barna, Dan Barna. Un securist de tip nou cocoțat de șefii lui vicepremier în guvernul României.

Păi, să vă explic eu cum e cu feudalismul în învățământ. Acum opt ani și acum patru ani au fost organizate concursuri pentru funcțiile de directori și directori adjuncți din școli. Zilele acestea expirau cele mai multe mandate.

În loc să se organizeze din timp concursuri noi pentru aceste funcții, guvernul Orban a preferat să facă orice altceva. Astfel, la scadență, pixul inspectorului general a devenit sabia seniorului în raportul de vasalitate cu directorul vasal.

Cei dovediți a fi de altă credință decât Lepra Galbenă au fost tăiați și înlocuiți pe loc. Asta într-un amplu proces de depolitizare prin politizare. Cum vine asta?

Acum patru ani la nivelul orașului Bârlad au avut tupeul să participe la concurs și neinspirația să mai și câștige trei membri PSD. Restul erau directori cu mulți ani de mandat în spate sau chiar membri activi ai altor organizații politice. Cum Constituția nu interzice profesorilor să facă politică, acest lucru era privit ca o normalitate.

În 2021 pare însă a fi o culpă în viziunea liberală. Liberalii sunt acea specie de oameni ce se dezvoltă la umbra marelui Iohannis și din această cauză (că stau în umbră/întuneric) dezvoltă trăsături asemănătoare limaxului. Lipsiți deci de coloană vertebrală diriguitorii locali liberali au încercat să se semețească dându-se jupâni și chemând directorii să presteze jurământul vasalic în fața Geaninuței licurice.

Apoi o troică formată din Bouroș-primar, Bîca-senator și Onofrei-garincea trebuiau să miruiască legătura de credință. Lista s-a făcut în prag de An Nou la primăria Bârlad, cu ursul la poartă și cu rânza mărită a lui Bîca pe post de creier. Argumentația schimbării : ăsta e pesedist ! Totuși au căzut sub listă și oameni care nu au nicio legatură cu politica fiind doar oamenii școlii, cei care făceau politica școlii.

Nu există nicio urmă de psd-ism la d-na Balan, de la școala 8, înlocuită de eternul Georgel Bradu pupincurist de mare respirație PD/PNL, acum boroșist pe filiera Carolina de nord. Ce legătură avea dl. Frumuz cu org. PSD ? Niciuna. Dar probabil ca d-na Buzamăt trebuia să-și facă numărul. Ce legătură avea d-na Pașca, de la Liceul Al.Vlahuță, cu PSD? Niciuna. Eu nu am vorbit niciodată cu domnia sa. (Da ! Bouros, Bîca și Cezara – mai sunt și “dictatori” cum îmi spuneți voi, care nu au năravurile voastre). Dar are o vină… s-a opus ca director al liceului ca dl. Bouroș și cu Bîca să rupă samavolnic o bucată din terenul școlii pentru a face ei un punct gospodăresc. Bravo!

Ce legătură cu PSD-ul avea d-na Dascălu? Un profesionist ce a condus foarte bine școala George Tutoveanu, atâția ani. O fi fluierat în biserică? Ce legătură avea d-na Huiban cu PSD-ul? Că doar nu pedepsiți oameni pentru activitatea altora, în speță a soțului?!

Există și oameni normali pe lumea asta, măi Bîca și Carolina! Nu este obligatoriu să activeze toți dintr-o familie în plan politic, unii poate s-au dedicat școlii. D-na Huiban este un astfel de exemplu. Păcat de rânza care vă conduce deciziile, dar să veniți cu tinere speranțe precum madam de limba rusă care preda limba română, înseamnă că sunteți la fundul lăzii cu bun simț!

Exemplele pot continua cu cei EXECUTAȚI de cei trei oameni mici de mai sus. Toți NECALIFICAȚI în ceea ce privește școala! Bouroș putea să pună umărul la schimbări în Baroul al cărui membru este, Bîca poate fi considerat expert la cules păpușoi cu argații în termen, iar Onofrei poate fi un excelent Garincea cu banul public…

Rușine PNL, Rușine USR-PLUS pentru că una spuneți și alta faceți!

Mai există o situație curioasă totuși: d-na Cârjonțu, director adjunct la Colegiul Codreanu, militant PNL cu state vechi, ce păcate să fi avut? Oare organizatia PLUS ce spune? Știe Ramona de ce întreb. Sper să nu considerați că cei pe care nu i-am nominalizat îi asimilez organizației pe care o conduc, dar la Liceul Cuza și Petru Rareș lucrurile sunt evidente: să facem loc liberalilor Pascaru și Pasat!

Cât despre dl. Pricop de la Eminescu și dl. Gându de la Guguianu pot să afirm cu tărie că sunt psd-iști de toata isprava și ne mândrim cu ei și cu tot ce au făcut în plan profesional. E nedrept să fie sancționați pentru că sunt membri PSD, dar sunt convins că vor confirma la concursul viitor că au fost schimbați abuziv.

Nemulțumirea mea vine din faptul că pentru doi directori cu carnet de membru au bulversat aproape toate școlile în mijlocul anului școlar, pedepsind pe cei care și-au văzut de meserie ca profesioniști, blocând proiecte în derulare, trimițând oameni care suplineau catedrele respective acasă în toiul semestrului fără a-i lăsa măcar să încheie mediile pe primul semestru.

Ce urgență era de nu se puteau face noile numiri măcar la începutul semestrului viitor? Ce grabă anormală i-a împins cu sarmaua în gât să facă schimbările astea?

Unde e România normală? Ăsta e modelul de guvernare europeană tot clamat de noua coaliție? Nu! Asta e noua vendetă politică. Talionul liberal se va năpusti asupra tuturor instituțiilor publice deconcentrate. Să vedeți ce distracție va fi când se vor da afară, ei pe ai lor!

Deputat Adrian Solomon

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: