Alertă în zona Negrești! Focar de pestă porcină confirmat, sute de porci în pericol de a fi exterminați!

FOCAR… Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Iași a confirmat, în data de 8 ianuarie 2021, două cazuri de pestă porcină africană (PPA) la porcii mistreți vânați pe Fondul de Vânătoare 37 Cârja.

Tot în data de 8 ianuarie, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat prin buletin de analiză, un caz de pestă porcină africană la un porc mistreț vânat pe Fondul de Vânătoare 2 Negrești.

La solicitarea DSVSA Vaslui, Instituția Prefectului – județul Vaslui a convocat, ieri, Centrul Local de Combatere al Bolilor (CLCB) la nivelul județului Vaslui, care a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane (PPA) în confirmare la porcii mistreți.

„Facem apel din nou, pe această cale la cetățeni, crescătorii de porcine, să anunțe de urgență medicul veterinar în situația în care apar modificări în statusul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor.

Totodată atragem atenția cetățenilor că este interzis consumul cărnii de porc fără a fi efectuat examenul trichineloscopic al acesteia. în acest scop sunt rugați să se prezinte la medicul veterinar cu probe de carne în vederea efectuării examenului trichineloscopic”,

a anunțat Prefectura Vaslui.

Lasă un răspuns

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: