Comunele Laza și Șuletea se închid total! Cod roșu de Covid 19 în cele două localități!

Ieri, Prefectura a decis, pe baza datelor prezentate de DSP, luarea unor măsuri excepționale pentru două comune importante din județ, în care rata de îmbolnăviri Covid 19 pare să fi luat proporții. Comunele Șuletea și Laza se vor închide total, în zilele următoare, deciziile intrând în vigoare începând de noaptea trecută. Tot ce înseamnă baruri sau săli de jocuri se vor închide până pe 25 ianuarie.

„Pentru localitățile din județul Vaslui, prevăzute în anexa numărul 3 a hotărârii, în care rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 3‰ de locuitori, începând cu data de 12 ianuarie 2021, ora 00:00 și până la data de 25 ianuarie 2021, ora 24:00, se instituie următoarele măsuri:

  • 1. interzicerea organizării și desfășurării activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, conform art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 1065/2020.
  • 2. interzicerea organizării și desfășurării spectacolelor de tipul drive-in și organizării și desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice, conform art. 1 pct. 8 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 1065/2020.
  • 3. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 1 și 4 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 1065/2020.
  • 4. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, conform art. 6 pct. 3 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr.1065/2020.
  • 5. desfășurarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 2 și 4 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 1065/2020.
  • 6. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, conform art. 10 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 1065/2020″,

se arată în decizie.

One thought on “Comunele Laza și Șuletea se închid total! Cod roșu de Covid 19 în cele două localități!

  1. Comunele Laza si Suletea nu sunt localitati, sunt unitati administrativ-teritoriale . „Localitatile Laza si Suletea, care au functia de sate-comuna..” ..Comuna Laza are in componenta patru sate : Laza, Rasnita, Sauca , Bejenesti. Comuna Suletea are in componenta tot patru sate : Fedesti, Jigalia, Rascani si Suletea. Ati scris un titlu incorect.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: