Mega-scandal în învățământul vasluian! Zeci de directori schimbați pe șest, o decizie publicată ieri după-amiază! (LISTĂ)

FURTUNĂ… Anul 2021 aduce și primul mare scandal în învățământul vasluian. Zeci de directori de școli și licee au fost schimbați, prin ordin al inspectorului școlar general al județului, decizia fiind luată vineri după-amiază și anunțată public abia ieri. Inspectorul general al ISJ, Loredana Roman, a explicat faptul că „întrucat ședinta CA s-a încheiat vineri la ora 14.00, secretarul Consiliului de Administrație tehnoredactează hotărârea (ieri, 11 ianuarie, la prânz, n.r.) iar până la finalul programului va fi postată pe site-ul ISJ”, anunța șefa ISJ.

La licee și școli cu renume din județ, au fost numiți, peste noapte, alți directori, în ceea ce se spune că este cea mai mare epurare politică din ultimii ani.

„Deși a avut tot timpul din lume la dispoziție, conducerea ISJ a purces la executarea directorilor în mod pompieristic, total netransparent și lipsit de bun simț.

Să schimbi zeci de directori (30-40) în mijlocul anului școlar, în timpul unei perioade extrem de complicate, mi se pare a fi o lovitură grea dată acestui sistem atât de încercat.

Aceasta este reforma lui Iohannis și marea depolitizare, să bulverseze un sistem întreg pentru o mână de oameni care aveau afinități cu PSD, marea majoritate a directorilor nefiind înregimentați politic, principala lor vină fiind profesionalismul dovedit și rezultatele de necontestat”,

acuză deputatul PSD de Vaslui, Eduard Popica.

Pentru a vedea cine sunt noii directori din învățământul vasluian, iată lista prezentată de ISJ Vaslui, cu mențiunea că acești noi șefi sunt „detașați în funcții în interesul învățământului”.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: