Prima reacție, în cazul deciziei CCR de majorare a pensiilor cu 40%! Deputatul Popica: „Ministrul Muncii respectă doar legile care îi convin!”

NEMULȚUMIRI… Curtea Constituțională a decis că legea care prevede majorarea punctului de pensie cu 40 de procente este constituțională. Magistrații au respins astfel sesizarea Guvernului, ceea ce înseamnă că Executivul este obligat acum să găsească sursa de finanțare pentru majorare.

Mai mult, înghețarea salariilor în sistemul bugetar a condus la greve în diverse sectoare de activitate. Numai că, susține deputatul PSD de Vaslui, Eduard Popica, „Coaliția Pierzătorilor refuză să majoreze pensiile sau salariile și impune austeritatea”

„Guvernul României se încăpățânează și refuză orice idee, orice soluție care vizează păstrarea puterii de cumpărare și creșterea veniturilor românilor. O fac la modul sfidător, ignorând protestele angajaților din sănătate din poliție și protestele organizate de federațiile sinndicale ale bugetarilor.

Dragi vasluieni, decizia de ieri a CCR care a declarat din nou constituțională majorarea cu 40% a pensiilor arată că, deși PSD nu e la guvernare, poate lupta cu mijloace democratice pentru a apăra interesele romanilor.

La fel ne vom lupta și pentru alocații și, în general, pentru bunăstarea semenilor noștri. Este evident acum că legile făcute de PSD au fost pe deplin constituționale și că guvernul actual este obligat să asigure drepturile românilor, deja dobândite prin lege.

De o aroganță ieșită din comun și cu o atitudine sfidătoare, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat ieri că va respecta doar legea care îi convine, respectiv cea care prevede indexarea pensiilor, în ianuarie, cu rata inflației.

Turcan nu a precizat în ce lună se va face indexarea, dar a declarat că nu va pune în aplicare legea cadru care prevede majorarea punctului de pensie cu 40%, nici măcar după noua decizie a Curții Constituționale, sfidând din nou legea și romanii la un loc.

Este inadmisibilă situația în care s-a ajuns, astăzi, în România, legile nu mai sunt respectate, iar haosul plutește pretutindeni. PSD denunță categoric astfel de practici și cere puterii actuale să se întoarcă cu față către români, să respecte legea și să guverneze în interesul oamenilor și nu pentru clientela de partid”,

susține Popica.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: