Șofer beat și recalcitrant, din Boțești, prins la Văleni! A încercat să fugă de polițiști!

0
24

ȘMECHER… În noaptea de 13 ianuarie a.c., la ora 1.35, polițiștii rutieri vasluieni aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 24, în satul Văleni, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, prin folosirea semnalelor luminoase și sonore ale autospecialei de poliție, față de un un autoturism înmatriculat în județul Vrancea.

Acesta nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, încercând să se sustragă activității de control. S-a procedat la urmărirea autoturismului, în trafic, reușindu-se interceptarea acestuia, după parcurgerea unei distanțe de aproximativ 400 metri.

Întrucât conducătorul auto depistat la volan a refuzat să se legitimeze și a devenit recalcitrant, s-a procedat la imobilizarea și stabilirea identității acestuia.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul de 25 de ani din Boțești nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, fiindcă bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Totodată, față de bărbat a fost dispusă măsura sancționării contravenționale pentru refuz de legitimare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de două persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

În data de 12 ianuarie a.c., ora 12:25, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana din cadrul Poliției Municipiului Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean DJ 243, în comuna Pogana, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat provizoriu în județul Vaslui. Acesta era condus de un bărbat de 27 de ani, din comuna Pogana.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar numerele de înmatriculare provizorii montate pe autoturism fuseseră alocate unui alt vehicul.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii le recomandă participanților la trafic să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

Polițiștii vasluieni atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice :

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reținut, fără drept de circulație.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!