Condamnări pe bandă rulantă la Tribunalul Vaslui! Medici și asistente au primit ani grei de pușcărie, 1.000 de șoferi vor face noi fișe medicale!

INCREDIBIL… Judecătorii Tribunalului Vaslui au pronunțat joi, 14 ianuarie, sentința într-un dosar în care mai multe cadre medicale din județele Vaslui și Bacău, alături de patroana clinicii la care lucrau și un administrator de școală de șoferi, au fost judecați pentru fals, respectiv constituire de grup infracțional organizat, conform informațiilor prezentate de Adevărul.ro.

Cadrele medicale care își desfășurau activitatea la clinica privată New Central Med Bacău, respectiv punctul de lucru Vaslui al clinicii din Bacău, au fost acuzate că au emis peste 1.000 de adeverințe medicale în fals, respectiv fișe medicale pentru șoferi și certificate medicale pentru atestarea stării de sănătate pentru deținătorii de permis port arma. Cu excepția unui singur medic, pentru care instanța a dispus achitarea, toți ceilalți inculpați au fost găsiți vinovați și condamnați. Cea mai aspră pedeapsă a fost aplicată patroanei clinicii, Elena Nițescu (fostă Duță Nițescu), care, fiind condamnată și în alte dosare penale, s-a ales cu o condamnare record.

După patru ani de cercetare judecătorească, magistrații Tribunalului Vaslui au dispus următoarele condamnări:

Nițescu Elena, patroana clinicii New Central Med Bacău: 3 ani închisoare pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, 60.000 lei amendă (200 zile amendă) pentru instigare la folosire a instrumentelor false în formă continuată, 3 ani închisoare pentru constituire a unui grup infracțional organizat. Cum anul trecut aceasta a fost condamnată definitiv la o pedeapsă de 5 ani pentru trafic de influență, în urma contopirii a rezultat o pedeapsă de 8 ani și 4 luni închisoare

Abu Gamea Naeif, medic ORL în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui: 2 ani închisoare pentru fals intelectual in forma continuată (113 acte materiale), pedeapsa a fost suspendată cu un termen de supraveghere de 2 ani închisoare. În plus, medicul a fost obligat, pe lângă măsurile de supraveghere, să efectueze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Vaslui sau DGASPC Vaslui.

Negru Constantin, medic chirurg Bacău, 2 ani închisoare pentru fals intelectual în forma continuată (32 acte materiale), cu supraveghere executării pedepsei pe un termen de 2 ani închisoare, perioadă în care trebuie să efectueze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Bacău sau DGASPC Bacău.

Zaharia Oana Cristina, medic psihiatru Vaslui, 2 ani închisoare pentru fals intelectual în forma continuată (103 acte materiale), cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani închisoare. Medicul a fost obligat să efectueze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Spitalul Clinic de Recuperare sau Spitalul de pneumoftiziologie Iași.

Albu Gheorghe, medic oftalmolog Bacău, 9 luni închisoare pentru fals intelectual in forma continuată, (19 acte materiale), cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani închisoare, perioadă în care trebuie să efectueze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Bacău sau DGASPC Bacău.

Strâmbeanu Elena Gabriela, medic de familie Vaslui, 1 an închisoare pentru fals intelectual in forma continuată (30 acte materiale), cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani închisoare. Asemenea celorlalți inculpați a fost obligată la o serie de obligații, inclusiv să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Vaslui sau DGASPC Vaslui.

Pârlog Gabriela, medic medicină interna Bacău, 1 an închisoare pentru fals intelectual, cu amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de supraveghere de doi ani, perioadă în care trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Bacău sau la DGASPC Bacău.

Dominte Gabriela, medic ORL Bacău, 1 an închisoare pentru fals intelectual, cu amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de supraveghere de doi ani, timp în care trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Bacău sau la DGASPC Bacău.

Monica Cruceanu, (asistent medical Vaslui), 9 luni închisoare pentru fals material în înscrisuri oficiale (962 de acte materiale), 9.000 de lei amendă penală (180 de zile amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a instrumentelor false, 9 luni închisoare pentru constituire a unui grup infracțional organizat. Pedeapsă rezultantă: 1 an închisoare, la care se adaugă amenda penală de 9.000 de lei. Judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani (60 de zile de muncă în folosul comunității).

Ciubotaru (în prezent Cojocariu) Gianina Elena, (asistent medical Vaslui), 9 luni închisoare pentru fals material în înscrisuri oficiale (910 acte materiale) și 9.000 de lei amendă (180 de zile amendă), pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a instrumentelor false, 9 luni închisoare pentru constituire a unui grup infracțional organizat. Pedeapsă rezultantă: 1 an închisoare, la care se adaugă amenda penală de 9.000 de lei. Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. (60 de zile de muncă în folosul comunității).

Simona Botezatu (asistentă medicală Vaslui): 1 an închisoare cu amânarea aplicări pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru fals material în înscrisuri oficiale (8 acte materiale).

Mardare Bianca-Elena (asistentă medicală Bacău)- 9 luni închisoare pentru fals material în înscrisuri oficiale (17 acte materiale), 9 luni închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat. Pedeapsă rezultantă: 1 an închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de doi ani.

Aancuței Mihaela Vasilica (asistentă medicală Bacău): 9 luni închisoare pentru fals material în înscrisuri oficiale, 9 luni închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat. Pedeapsă rezultantă: 1 an închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de doi ani.

Matei Lenuța (asistentă medicală Bacău): 9 luni închisoare pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (46 acte materiale), 9.000 lei amendă (180 zile amendă) pentru folosire a instrumentelor false, 9 luni închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat. Pedeapsă rezultantă: 1 an închisoare, la care se adaugă amenda penală de 9.000 de lei.

Șmuc Elena Alina (asistentă medicală Bacău): 9 luni închisoare pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (26 acte materiale), 9.000 lei amendă (180 zile amendă) pentru folosirea instrumentelor false, 9 luni închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat. Pedeapsă rezultantă: 1 an închisoare, la care se adaugă amenda penală de 9.000 de lei.

Cataramă Silviu, administrator școala de șoferi Uniprev Auto SRL Vaslui: 1 an închisoare pentru instigare la fals intelectual, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Societatea NEW CENTRAL MED Bacău, prin reprezentant legal Nițescu Georgeta, a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 210.000 lei (210 zile amendă) pentru comiterea infracțiunii de folosire a instrumentelor false în formă continuată, (1004 acte materiale) și 300.000 lei (300 zile) pentru fals material în înscrisuri oficiale in forma continuata. Amenda rezultantă, în urma contopirii pedepselor: 370.000 lei. În plus, judecătorii au aplicat societății sancțiunea complementară a publicării hotărârii de condamnare prin intermediul presei scrise sau online din municipiul Bacău pe cheltuiala proprie timp de 1 lună / 8 apariții/2 apariții pe săptămână.

Magistrații Tribunalului Vaslui au dispus desființarea totală a 1.004 fișe medicale emise în fals de către cadrele medicale: 943 fișe de consultatii medicale (B) pentru conducătorii de autovehicule în original, 10 fișe de consultații medicale(B) pentru conducatorii de autovehicule în copie și 51 certificate medicale pentru atestarea stării de sănătate pentru deținătorii de permis port armă.

Singurul medic găsit nevinovat în această anchetă a fost psihiatrul Camern Covrig, din Bacău. Instanța a dispus achitarea acesteia pentru că fapta pentru care a fost trimisă în judecată nu a existat.

Sentința Tribunalului Vaslui nu este definitivă, mai scriu colegii de la Adevărul.

Ancheta în acest caz a izbucnit după ce fostul președintele al Colegiului Medicilor Vaslui a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, reclamând modul în care sunt eliberate fișele medicale pentru viitorii șoferi. Acesta acuza că sunt foarte multe cazuri în care medicii nici nu-i văd pe cei cărora le eliberează documente medicale din care reiese că sunt apți pentru a conduce vehicule, deși persoanele respective suferă de afecțiuni grave, incompatibile cu șofatul.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: