Discuție importantă pentru locuitorii orașelor Murgeni și Negrești! Ce a discutat ministrul Attila, cu primarii!

PRIMĂ DISCUȚIE… Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a avut joi o primă întâlnire cu reprezentanții Asociației Orașelor din România (AOR), structură asociativă din care fac parte și primarii orașelor Murgeni și Negrești, din județul Vaslui.

În discuția cu ministrul, au fost discutate o serie de solicitări și probleme cu care se confruntă autoritățile publice locale în implementarea legislației existente și în derularea unor proiecte, mai ales că orașele suferă foarte mult din lipsa finanțării corespunzătoare a bugetelor locale.

Cu această ocazie, ministrul Cseke Attila a menționat că, săptămâna trecută, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a demarat procesul prealabil de consultare publică având ca temă proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

„Așteptăm, din partea tuturor structurilor asociative ale administrației publice locale, propuneri de modificare a acestui proiect, în raport cu problemele semnalate în ultimul an și jumătate de la aplicarea Codului Administrativ.

Structurile asociative sunt deja un partener tradițional al MDLPA și vom continua dialogul și consultările în domenii esențiale pentru că, doar prin colaborare și valorificând și experiența liderilor locali, putem găsi cele mai bune formule de eficientizare a activității pentru buna funcționare a autorităților locale”,

a precizat ministrul Dezvoltării.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: