SCANDALUL ZILEI: „De ce a fost lăsat să vorbească un condamnat cu trei ani de închisoare, cu suspendare?”

NEMULȚUMIRI… Ceea ce trebuia să fie o zi de aducere aminte față de faptele de vitejie ale marelui domnitor Ștefan cel Mare, pe 10 ianuarie, s-a transformat într-un uriaș scandal politic.

Protagoniști? Membrii AUR Vaslui, cu doi parlamentari de Vaslui, de pe o parte, și generalul Mircia Chelaru, ales deputat pe listele AUR Argeș, de cealaltă parte. În timp ce Chelaru a fost lăsat să vorbească și să depună coroane de flori, delegația AUR Vaslui nu a avut nicio șansă, nu se știe din vina cui.

Totuși, cel care are cele mai mari șanse să ajungă prefect USR de Vaslui, Alin Silitră, crede că s-a cam sărit calul cu acțiunea de la Podu Înalt, câtă vreme gen. Chelaru are deja o condamnare cu suspendare, deci ar fi trebuit să facă un pas înapoi.

„Înțeleg că parlamentarii AUR de Vaslui au fost nemulțumiți că n-au fost lăsați să rostească discursuri la comemorarea a 546 de ani de la bătălia de la Podul Înalt, nu înțeleg de ce…

Probabil, dacă ar fi fost și ei condamnați penal definitiv la trei ani de închisoare (fie și cu suspendare), pentru o infracțiune de corupție, la fel ca al lor coleg, deputatul AUR de Argeș – Mircia Chelaru, căruia i s-a permis să țină o alocuțiune, ar fi avut mai mult succes.

Totuși, consider că-i dreptul meu de vasluian să știu ce i-a determinat pe organizatorii evenimentului din 10 ianuarie, în speță Consiliul Județean Vaslui și instituțiile de cultură din subordine, să îngăduie ca memoria lui Ștefan cel Mare și Sfânt să fie întinată, la ceas omagial, de elucubrațiile lui Mircia Chelaru – condamnat definitiv de Curtea de Apel București la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Case pentru generali”, în care a fost obligat să plătească aproape 93.000 de lei daune materiale față de MApN, precum și peste 850.000 de lei, reprezentând foloasele materiale realizate în urma obținerii ilegale a unei locuințe, hotărâre menținută de Curtea de Apel București prin respingerea, ca inadmisibilă, in data de 14.10.2019, inclusiv a contestației în anulare pe care condamnatul definitiv a formulat-o împotriva acesteia”,

este mesajul lansat de Silitră, pe rețelele de socializare.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: