Vestea pe care o așteptau zeci de mii de părinți vasluieni! Se redeschid școlile, pe 8 februarie!

SCENARII… După o serie de proteste la nivel național, în care s-a cerut redeschiderea școlilor și reluarea cursurilor, Guvernul și președintele Klaus Iohannis au reacționat la aceste semnale și vor redeschide școlile, începând cu 8 februarie. Asta înseamnă că peste 50.000 de elevi vasluieni se reîntorc la cursuri, după luni întregi în care predarea s-a făcut online.

Vor fi trei scenarii legate de incidența Covid pe ultimele 14 zile din fiecare județ. Conform datelor prezentate ieri de către Grupul de Comunicare Strategică, privind incidența Covid pe ultimele 14 zile, mai multe județe, printre care și Bucureștiul, ar fi în scenariul roșu descris de președintele Iohannis, astfel încât cursurile ar trebui să continue în online. Vasluiul, cu coeficientul de 1,75 la mie, este în zona galbenă.

Astfel, conform scenariilor prezentate ieri de Klaus Iohannis, dacă aceste date s-ar păstra și după 8 februarie, în județele cu rată mare sau medie de infectare s-ar deschide doar grădinițele, iar în școli ar reveni doar elevii cursurilor primare.

„În localitățile din scenariu verde toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În scenariul galben (cazul Vasluiului, n.r.) lucrurile se schimbă: merg în continuare la școală, la grădiniță și școală, copiii din ciclul primar și cei din anii terminali, 8 – 12.

În scenariul roșu merg copiii de grădiniță și cei din ciclul primar.

Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid. Acestea sunt concluziile principale”,

a declarat Iohannis.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: