Alertă în administrația vasluiană! Nu vor fi bani pentru investiții sau alte proiecte, în primăvară!

BLOCAJ TOTAL… A trecut jumătate din luna ianuarie și Guvernul PNL încă vorbește de formulele de buget pe acest an, lăsând mii de administrații din țară la voia întâmplării. Deși legea spune că, în această perioadă, în care bugetul de stat nu este aprobat, se folosește lunar 1/12 din bugetul anului precedent, formularea aceasta ascunde un mare secret.

Este vorba de faptul că, anul trecut, administrațiile au avut bugete extrem de scăzute, nu a mai plouat cu bani, ca în vremea PSD, iar multe primării au continuat proiectele începute în perioada guvernării social-democrate, câtă vreme guvernarea liberală nu a anunțat finanțări pentru noi proiecte.

„Să spunem clar că bugetul anului 2020 a fost întocmit de Guvernul Orban și a fost, din capul locului, un buget deficitar, care a creat foarte mari probleme, acest buget deficitar a epuizat aproape toate resursele administrațiilor publice locale.

Asistența socială, care este o problemă națională, nu a fost finanțată corespunzător, noi a trebuit să ducem tot greul, la nivel de Consiliul Județean. Pe urmă, autoritățile administrației locale au făcut cheltuieli foarte mari cu campania de informare și prevenire a răspândirii Covid 19, li s-a spus că vor primi bani de la bugetul național, la finele anului.

Ați văzut ce bani s-au dat în județul Vaslui la sfârșitul anului, din rezerva bugetară a Guvernului, cei 60 de primari PSD și cei 4 de la ALDE au fost luați în râs”,

explică Buzatu.

Dacă aprobarea bugetului de stat pe acest an se perpetuează până în martie-aprilie, așa cum se anticipează acum, zeci de primari vasluieni nu vor avea nicio șansă să facă investiții în primăvară.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: