Veste uriașă pentru mii de consumatori vasluieni! Se prelungește termenul pentru noile contracte la energie electrică!

TERMEN PRELUNGIT… Autoritatea Națională pentru Reglementarea în Energie (ANRE) a prelungit până la 30 iunie perioada în care consumatorii casnici de energie își pot alege o ofertă în piața concurențială, de la furnizorul pe care îl doresc. De la 1 ianuarie, consumatorii casnici au trecut automat în piața de serviciu universal, serviciul fiind liberalizat.

Noutatea este că, dacă aleg oferta furnizorului lor pe piata concurențială până la 30 iunie, facturile lor se vor regulariza, astfel încât acea ofertă pe care o aleg să se aplice începând cu 1 ianuarie.

„Furnizorii de ultimă instanță pot sa aplice clienților casnici din serviciul universal, fără discriminare și condiționalitate, o reducere comercială incepand cu data de 1 ianuarie 2021 si până la cel puțin 30 iunie 2021, egală cu diferența dintre prețul din ofertă de serviciu universal aplicabilă în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2021 și prețul din oferta concurențială prevăzută, valabilă la data de 1 ianuarie 2021”,

potrivit noului ordin.

Astfel, până la 30 iunie, mii de consumatori clienții casnici din județul Vaslui vor beneficia de o perioadă mai lungă de timp pentru informare și pentru a putea decide cu privire la alegerea unei oferte de furnizare a energiei electrice, ceea ce va duce la alegerea celei mai potrivite oferte.

Normal ar fi ca, în cazul în care aleg un furnizor, clienții casnici să primească din partea furnizorului și cea mai bună ofertă, fără abonament.

Lasă un răspuns

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: