Amărâții Vasluiului, la control! Vor fi multe surprize, cu siguranță!

VERIFICĂRI… Văzuți de mulți vasluieni drept niște puturoși, care refuză să meargă la muncă și stau cu mâna întinsă la stat, așteptând ajutoare sociale, cei mai amărâți vasluieni, beneficiari de ajutoare sociale, vor fi controlați acasă în următoarele săptămâni.

Anul trecut, cu aproape 7.600 de beneficiari, care consumau aproape 20 miliarde de lei vechi pe lună, Vasluiul a fost în top cinci, la nivel național. Unii dintre beneficiari preferă să se fofileze și să ceară bani de la stat, spunând că sunt săraci, în timp ce refuză tot felul de locuri de muncă.

Tocmai de aceea, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a solicitat verificarea anchetelor sociale efectuate de primării, astfel că mii de asistați social din județ vor fi controlați la domicilii, pentru a se vedea cât de corecte sunt datele raportate la primării. Turcan spune că respectă munca funcționarilor din primării, dar Inspecția socială trebuie să se aigure că datele din cadrul acestor anchete sunt corecte.

„Am cerut colegilor din Agenție, celor din Inspecția Socială, reluarea verificărilor anchetelor sociale ale primăriilor.

Sunt doi ani de zile de când astfel de controale nu au mai avut loc. Am un deosebit respect pentru munca funcționarilor din asistență socială a primăriilor, știu că uneori lipsa personalului le îngreunează situația, însă cred că Inspecția Socială trebuie să se asigure că datele sunt cele corecte.

De altfel, la nivel de guvernare, i-am asigurat pe români că cei care pur și simplu nu vor să muncească nu o să mai fie duși în spate de oamenii harnici”,

a scris Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: