Cum e Orban, așa și Tătaru! Pe când și demisia lui Tătaru, care a obținut rezultate foarte slabe la parlamentare?

SCANDAL… Tot mai multe voci din PNL susțin că partidul a fost condus discreționar de Ludovic Orban, iar rezultatele slabe de la parlamentare i se pot imputa fostului premier.

Puțini liberali recunosc faptul că situația de la centru se aseamănă cu ceea ce se petrece în PNL Vaslui de mulți ani, de când organizația este condusă de dr. Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății. La parlamentare, PNL Vaslui, sub conducerea lui Tătaru, a obținut un rezultat slab, mult sub media națională. Cum altfel, câtă vreme Tătaru conduce organizația de la Vaslui prin telefon, pentru că este prea ocupat la București…

Șansa de salvare a lui Tătaru s-a numit legea electorală cu multe hibe, care i-a permis liderului PNL Vaslui să se laude cu doi deputați și un senator. În realitate, cu scorul obținut la parlamentare, în jur de 21%, liberalii vasluieni nu puteau spera decât la un post de deputat. Dar, cum legea electorală a produs atâtea surprize în ultimii ani, iată că această lege prost construită l-a salvat pe fostul ministru.

Conform unor surse din PNL, aura de mare luptător cu Covidul a lui Tătaru se stinge încetul cu încetul în partid, în timp ce susținătorul său nr. 1, Ludovic Orban, are toate șansele să fie dat afară de la conducere. Surse liberale arată că lui Tătaru i s-a reproșat scorul foarte slab de la parlamentare, în timp ce Orban va plăti cu funcția pentru rezultatele slabe.

Dar, când conduci partidul la Vaslui cu Tudor Polak și Daniel Onofrei, ce să te mai surprindă rezultatele la parlamentare?

„Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”,

a spus Rareș Bogdan, la Interviurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

„Ludovic Orban trebuia să-și dea demisia din funcția de președinte al PNL după eșecul de la alegeri. Ultima discuție bărbătească cu Orban am avut-o la Vila Lac 1, când ne-am certat cumplit. Partidul fierbea. A pierdut ca papagalul toate ministerele importante. Pe mine nu m-a invitat PNL să candidez la alegerile parlamentare”,

a mai spus Rareș Bogdan, cerând astfel demisia fostului premier de la șefia PNL.

Rareș Bogdan critică modul în care Ludovic Orban conduce partidul și ia deciziile, denunțând comportamentul discreționar al acestuia.

„Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și niciunul cu excepția lui Emil Boc, restul sau stricat la cap.

Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate. Să ne înțelegem. El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România. Eu îi contest modul în care a condus și modul în care a fost discreționar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului”,

a mai afirmat prim-vicepreședintele liberal, în emisiunea moderată de Ion Cristoiu.

Oare, când vor avea curajul liberalii vasluieni să denunțe modul în care Tătaru conduce organizația de la Vaslui, prin excluderi și demiteri din partid?

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: