S-a abătut necazul peste comuna Băcani! Sute de porci din gospodăriile populației, monitorizați!

MĂSURI URGENTE… Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat, prin buletin de analiză, în data de 15 ianuarie a.c., un caz de pestă porcină africană (PPA) la un porc mistreț găsit mort pe Fondul de Vânătoare 49 Băcani.

La solicitarea DSVSA Vaslui, Instituția Prefectului – județul Vaslui a convocat ieri Centrul Local de Combatere al Bolilor (CLCB) la nivelul județului Vaslui, care a aprobat un plan de măsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane (PPA) în confirmare la porcii mistreți.

„Facem apel din nou, pe această cale la cetățeni, crescătorii de porcine, să anunțe de urgență medicul veterinar în situația în care apar modificări în statusul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor.

Totodată atragem atenția cetățenilor că este interzis consumul cărnii de porc fără a fi efectuat examenul trichineloscopic al acesteia. în acest scop sunt rugați să se prezinte la medicul veterinar cu probe de carne în vederea efectuării examenului trichineloscopic.

Având în vedere evoluția alarmantă a virusului pestei porcine africane pe teritoriul județului Vaslui, DSVSA Vaslui împreună cu Instituția Prefectului – județul Vaslui face un apel către primari, consiliile locale și către cetățeni să trateze cu maximă responsabilitate acțiunile care țin de prevenirea răspândirii virusului și recomandă să respecte cu strictețe toate acțiunile impuse de autoritățile competente.

Orice suspiciune de boală trebuie comunicată de urgență medicului veterinar sau autorităților publice locale”,

a anunțat Prefectura Vaslui.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: