De seara trecută, puteți merge în R.Moldova fără teama carantinării! Decizie de ultimă oră!

ESTE BINE SĂ ȘTIȚI… Începând cu ora 18.00 a zilei de ieri, românii care merg în Republica Moldova pot călători în țara vecină, fără riscul de a intra în carantină la întoarcerea acasă. Anunțul a fost făcut de Ambasada României la Chișinău, instituție care a precizat situațiile în care se află cele două țări, în acest moment.

„România a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, iar Republica Moldova NU se mai regăsește pe lista țărilor respective, conform Hotărârii nr. 4 din 18.01.2021, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență din România (în vigoare din 19.01.2021, ora 18:00), semnificând că persoanele, eligibile în baza Hotărârii Guvernului nr. 1065/2020, care vor călători din Republica Moldova NU vor fi plasate în izolare/carantină la intrarea în România.

Începând cu data de 13 ianuarie 2021, se prelungește cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul României, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului din 12 ianuarie 2020.

Conform Hotărârii nr. 4 din data de 19.01.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Republica Moldova nu se regăsește printre țările cu risc epidemiologic ridicat, semnificând că persoanele care vin din Republica Moldova NU vor fi plasate în izolare/carantină la intrarea în România”,

a anunțat ambasada României.

Nici cetățenii din Republica Moldova nu vor sta în carantină, dacă sosesc pe teritoriul românesc, au decis autoritățile.

Lasă un răspuns

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: