Două tone de materiale pirotehnice, confiscate de polițiștii vasluieni! Artificiile veneau în cutii, prin curierat rapid!

0
4

S-AU JUCAT CU FOCUL… Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a finalizat activitățile derulate în cadrul acțiunii naționale “FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice derulate de persoanele fizice și juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au fost efectuate 39 de verificări și controale în complexele comerciale, piețele și târgurile identificate pe raza județului Vaslui, fiind identificate 50 de persoane fizice și juridice neautorizate ce efectuau operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au întocmit 32 de dosare penale pentru săvârșirea a 37 de infracțiuni privind nerespectarea regimului materiilor explozive.

Totodată, a fost indisponibilizată în vederea confiscării cantitatea de două tone de articole pirotehnice, din categoriile P1, F1, F2, F3 și F4, în valoare de peste 130.000 de lei.

Cu ocazia derulării acțiunii au fost aplicate și 11 sancțiuni contravenționale ce au fost aplicate unui număr de 11 persoane fizice neautorizate care efectuau operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!