Firmă cunoscută din Huși, acuze de abuz! Angajat dat afară, după un scandal în prima zi a anului!

Foto Silvia Vasilache

NEMULȚUMIRE… O cunoscută firmă din Huși este în centrul unui scandal privind modul în care sunt tratați angajații, conform unor date prezentate de o persoană din oraș, Silvia Vasilache, al cărei soț a lucrat la firma respectivă până pe 18 ianuarie. Cu trei zile în urmă, spune doamna Vasilache, conducerea companiei hușene l-a concediat pe respectivul salariat, după un scandal produs în prima zi a anului.

Iată ce spune soția fostului angajat de la Dacpetrol Huși:

„Mă numesc Silvia Vasilache și aș dori să fac cunoscut presei aspecte negative suferite de angajați la societatea DACPETROM din Huși (probabil, e o greșeală de culegere, pentru că în Huși există Dacpetrol SRL, n.r.)

Soțul meu, Vasilache Costel, a fost angajatul acestei societăți până în data de 18 ianuarie a acestui an. A fost angajat timp de 4 ani. În acest timp a lucrat în ture de 12 ore cu 24 ore pauză, pentru o perioadă lungă de timp. Asta însemnând mult mai multe ore efectuate lunar. Deși în statul de plată au figurat lucrate doar 176 de ore, aceste ore suplimentare nu au fost plătite niciodată.

Lucrând în această modalitate, evident că turele de lucru picau și în zile de duminică și sărbători legale, care nu au fost niciodată nici acestea plătite. Menționez că în luna decembrie 2020 șefii acestei societăți au hotărât să se facă ture de 24 de ore lucrate, în prima jumătate a lunii s-a lucrat cu 24 de ore lucrate și 48 libere, apoi au schimbat cu 24 ore lucrate cu 72 libere.

Soțul meu a avut tura din 31 decembrie dimineața, de la ora 7. și până la 1 ianuarie, la ora 7. Deci 24 de ore de lucru, asta este total inuman și duce la extenuare. După acest program draconic, colegul care trebuia să vina să preia schimbul l a anunțat că vine cu câteva ore întârziere. Deci, soțul meu urma să stea la serviciu 24 ^ n ore. Nu cred că cineva ar rezista acestui tratament…

Soțul meu a avertizat colegul că el nu poate să rămână peste program și i-a spus să se aranjeze, că el nu poate să îl ajute. Drept urmare, soțul meu și-a încheiat tura și după o altă oră de așteptare a închis stația și a plecat în mașină, să se odihnească.

Dupa toate acestea, soțul meu a fost concediat disciplinar. Eu cred că s-a săvârșit o mare nedreptate, deoarece soțul meu nu a fost sancționat niciodată, și-a respectat întocmai îndatoririle de serviciu.

Dacă șefilor nu le mai făcea plăcere să mai colaboreze cu soțul meu puteau pur și simplu să închidă amiabil contractul de muncă. Prin decizia lor de a închide disciplinar contractul, au săvârșit un mare abuz asupra soțului.

După toată această tărășenie, colegul care a venit la serviciu cu întârziere s-a ales doar cu o penalizare salarială, dar ce să-i faci ? Suntem în democrație, sau nu?”,

spune femeia, într-o scrisoare trimisă pe adresa redacției Vasluianul.ro.

Rămâne de văzut ce reacție vor avea șefii companiei acuzate în cazul familiei Vasilache. Vom oferi spațiu pentru drept la replică, în cazul în care firma vrea să dea un răspuns la această scrisoare deschisă.

One thought on “Firmă cunoscută din Huși, acuze de abuz! Angajat dat afară, după un scandal în prima zi a anului!

  1. Si a Ciblim husi, fabrica familiară se fac abuzuri, oamenii lucreaza in fiecare sambata ,iar pe contract e doar de luni până vineri, sa nu mai vb de zilele de sărbătoare, sau banii pe concediu

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: