Cum a fost umilit un vasluian, la Serviciul de Permise Auto! A făcut deja plângere la Prefectură!

DE NECREZUT… „Parcă suntem sclavi pe plantație, la Serviciul de Înmatriculări Auto”. Asta susține un vasluian care a fost victima unei atitudini de neînțeles din partea unui funcționar al Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto.

Omul a trăit, în aceste zile, umilința supremă în fața unor funcționari ai statului român care îl țin pe drumuri de luni de zile. Acesta s-a decis să reclame situația la Prefectura Vaslui, pe adresa prefectului Gologan, trimițându-ne și nouă o copie a scrisorii.

Pentru că lucrurile sunt destul de grave, preferăm să publicăm integral scrisoarea cetățeanului revoltat:

„Sunt un cetățean al municipiului Vaslui și aș dori să vă fac o sesizare în legătură cu conduita persoanei care se ocupă de Serviciul de Înmatriculări Auto, și anume „doamna” care era la ghișeu pe 21.01.2021. 

Țin să vă precizez că am vrut să îmi înmatriculez autoturismul acum câteva săptămâni, încă de prin noiembrie am făcut programare. Am făcut programare online și, pe data de 3 sau 4 ianuarie, m-am prezentat la ghișeu cu actele și cu numerele de înmatriculare. Ajuns la ghișeu, doamna m-a sictirit foarte scurt, fără se uite la hârtii!, că „Vă mai trebuie o hârtie de la primărie”, fără să îmi ofere alte detalii, după care spune „Următorul!”.

O întreb respectuos ce hârtie îmi trebuie, la care dumneaei nici măcar nu a binevoit să îmi răspundă. 

Am mers la Primărie, unde mi s-a spus că nu îmi pot elibera acel document deoarece nu le funcționează un soft. Am depus un dosar cu toate actele necesare și persoana care a preluat dosarul mi-a spus că mă vor contacta ei după data de 8-9 ianuarie.

Miercuri, pe 20 ianuarie 2021, am reușit să iau acel document de la Primăria Vaslui și mi-am zis ca voi merge a doua zi, pe 21 ianuarie 2021, să încerc să depun dosarul cu actele necesare la Serviciul de Înmatriculări Auto, având în vedere că deja făcusem o programare online anterioară.

M-am prezentat la Serviciul de Înmatriculări Auto, pe 21.01, în jurul orei 15.10 și, ca orice cetățean de bun simț, m-am așezat la coadă și am așteptat ca toți cei prezenți în acea sală să își rezolve problemele, deoarece nu aveam programare.

Aici fac o paranteză, pentru a preciza un lucru observat de mine și anume că, pe la ora 15.30, „doamna” de la ghișeu m-a observat că stăteam la rând, s-a uitat la mine și a observat că țin actele și numerele de înmatriculare în mână. Consider că în acel moment această „doamnă” îmi putea spune că nu îmi poate prelua dosarul.

În jurul orei 15.45, eram singura persoana din sală. Eu și cu „doamna” de la ghișeu. M-am gândit ca nu toți funcționarii sunt la fel… dar m-am înșelat amarnic. M-am adresat respectuos cu „Bună ziua, mă scuzați dacă vă deranjez, vreau să vă întreb dacă…”.

În acel moment, am fost întrerupt de „doamna” de la ghișeu care mi-a răspuns sec, din nou, că „Nu, nu se poate! Mi-am terminat programul și nu mai primesc cereri de înmatriculare!” 

La care am intrebat-o dacă am deranjat-o cu ceva sau poate nu am fost destul de politicos și de ce îmi vorbește pe tonul acela. I-am explicat situația, că am facut programare, că îmi trebuia o hârtie de la Primărie, că Primăria avea un soft defect și nu am putut lua acea hârtie și deci, din motive independente de mine, nu am putut reveni în acea zi, pentru că lucrez de la 8.00 la 16.30 și m-am învoit deja 3-4 zile pentru a rezolva această problema. Total neinteresant pentru această „doamna”, mi-a spus din nou că s-a terminat programul și că știe ea că eu mi-am făcut mai multe programări… cu toate că nici nu am apucat să îi înmânez actele și, prin urmare, nu știa cum mă numesc.

Se pare ca „doamna” de la ghiseu își face propriul program de lucru. Eu știu că dacă programul de lucru se termină la ora 16.00 înseamnă că la ora 16.00 te ridici de la birou, nu la 15.50.

Mi se pare incredibil că trebuie să ne milogim la acest ghișeu al Serviciului de Înmatriculări Auto și că trebuie să ne învoim de la muncă, lucru care a fost făcut de prea multe ori. Bate la ochi și riști să rămâi fără loc de muncă, și asta pentru a fi luați la mișto și sictiriți de un angajat al Serviciului de Înmatriculări Auto, de parca suntem sclavi pe plantație.

Accept faptul ca mulți avem locuri de muncă, uneori stresante, avem copii și lucruri de făcut, astfel încât trebuie să „jonglăm” cu ele cum putem. Însă, nu accept să fiu tratat ca un cerșetor jegos la ghișeu de o „doamnă” care poate e prea plictisită și neinteresată să își facă meseria pentru care este plătită!

Dacă vă trebuie dovezi și dacă sunt camere de luat vederi la acest Serviciu de Înmatriculări Auto vă rog sa le vizionați pe cele de pe 21.01.2021, în intervalul orar 15.45-15.50″.

Acesta are un mesaj și către prefectul județului Vaslui:

„Sper că veți purta măcar o discuție cu această angajată a dvs., pentru a-și corecta atitudinea față de noi, cetățenii, și pentru a-i explica care îi este programul de lucru”,

mai spune vasluianul.

5 thoughts on “Cum a fost umilit un vasluian, la Serviciul de Permise Auto! A făcut deja plângere la Prefectură!

  1. In Anglia te inscrii on line cu actele corespunzatoare si primesti numerele de inmatriculare acasa.Tare as vrea sa vad ce va face acea ” doamna” in cazul in care s-ar digitaliza toate aceste servicii de prin politie,prefecturi , primării, etc

  2. Și eu am pățit exact la fel, ora 15.30 și cucoana spune am terminat programul, faceți altă programare. Vă rog nu mă deranjați. Cred că prefectura ar trebui să externalizeze acest serviciu iar cucoana să meargă la stână și să spună la niște oi ca ea că s-a terminat programul.

  3. Cam așa se întâmplă la clișeele din România la funcțiile publice plătite din bani publici

  4. De ce la inmatriculari,permise ,pasapoarte trebuie sa fie polițiști, au acces la aceeasi baza de date ca cei de la primarie,politia in stradă la partulare ca misuna hoții

  5. Este adevărat, funcționarii de la Serviciul de Înmatriculări Auto se comportă ca stăpânii de sclavi. Am fost si eu umilit de acești funcționari. Rușine DRPCIV Vaslui!

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: