Învățământul vasluian, o bătaie de joc! Cum să pui ore de desen artistic în clasa a X-a?

PICASSO DE VASLUI.. Mai mulți părinți, ai căror copii învață la LMK, ne-au sesizat un fapt absolut revoltător. Ceea ce înainte se studia în școala generală, în primele clase, desenul artistic și muzica, au ajuns acum obiecte de studiu la clasele de matematică-informatică de la liceul Kogălniceanu, adică acele clase care trebuie să pregătească viitorii informaticieni ai României.

Se spune că introducerea acestor obiecte inutile pentru liceeni de clasa a X-a ar fi de fapt o manevră prin care anumitor profesori cu notorietate din oraș li s-ar fi creat catedre peste noapte la LMK. Dar, chiar așa: desen artistic la clasa a X-a? Cu pensula, ceea ce se făcea în clasele a II-a, a III-a sau a IV-a, pe vremuri?

„A venit copilul și mi-a spus să-i dau bani de acuarele și de penson, pentru că trebuie să facă o lucrare pentru ora de desen artistic. Elev de clasa a X-a, la cel mai bun liceu din oraș, la clasă de mate-info…. Cum este posibil așa ceva? Păi, dacă doream să facă pictură, nu mergea la un liceu de artă?

Cum să le spui unor liceeni de 15-16 ani să învețe notele muzicale, în loc să le predai mai multe noțiuni din lumea informaticii? Este de-a dreptul jenant și revoltător, acest învățământ a ajuns o batjocură.

Vă dați seama, ce se întâmplă dacă al meu copil pictează un desen care nu place profesorului? Îi dă notă mică și îi distruge toate mediile. La fel, la muzică, dacă nu știe să deosebească nu știu ce notă muzicală”,

spune, revoltat, unul dintre părinți.

4 thoughts on “Învățământul vasluian, o bătaie de joc! Cum să pui ore de desen artistic în clasa a X-a?

  1. Și ce liceu de arte în VASLUI? Unii părinți au rămas în trecut, e o ora în care îți mai limpezește gândurile, vreți sa facă 3 ore de informatica pe zi și 3 de mate?! Sunteți scurți la minte rău
    Criticați niște profesori care sunt foarte drăguți

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: