Sosesc 11.000 de doze de vaccin la Iași! Sute de vasluieni vor fi vaccinați în zilele următoare!

VACCINĂRI… Astăzi, sosește în România a șasea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 92.430 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 92.430 doze Pfizer BioNTech, după cum urmează:

  • – Centrul Regional de Distribuție București: 35.100 doze;
  • – Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
  • – Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.530 doze;
  • – Centrul Regional de Distribuție Constanța: 9.360 doze;
  • – Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;
  • – Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 doze;
  • – Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România marți, 26 ianuarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie și va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: