Doar Laza mai rămâne în zona roșie a cazurilor de Covid 19! Alte 6 comune sunt în scenariul galben, deci mare atenție!

ALERTĂ… Județul Vaslui se îndepărtează, încet, dar sigur, de zonele roșii cu îmbolnăviri Covid 19 la nivel național. Cu toate acestea, mai avem o comună, Laza, unde se înregistrează cod roșu de îmbolnăviri, cu peste 3 la mia de locuitori, în timp ce șase comune au între 1,5 și 3 la mie, fiind monitorizate foarte strict.

Ieri, Prefectura Vaslui a decis că tot ce înseamnă baruri, săli de jocuri sau alte activități de alimentație publică se închid în Laza până la data de 8 februarie.

Iată decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cazul comunei Laza:

„Pentru localitățile din județul Vaslui, prevăzute în anexa nr. 3 a hotărârii (comuna Laza, n.r.), în care rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 3‰ de locuitori, începând cu data de 26 ianuarie 2021, ora 00:00 și până la data de 08 februarie 2021, ora 24:00, se instituie următoarele măsuri:

  • 1. interzicerea organizării și desfășurării activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, conform art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.
  • 2. interzicerea organizării și desfășurării spectacolelor de tipul drive-in și organizării şi desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice, conform art. 1 pct. 8 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.
  • 3. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 1 și 4 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.
  • 4. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, conform art. 6 pct. 3 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.
  • 5. desfășurarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 2 și 4 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.
  • 6. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, conform art. 10 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021″.

Pentru alte șase comune – Codăești, Hoceni, Miclești, Muntenii de Sus, Pădureni, Văleni – se permite funcționarea barurilor sau a unităților de alimentație publică, în limita a 30% din spațiile respective.

Hotărârea 6 a CJSU Vaslui Anexa 2
Hotărârea 6 a CJSU Vaslui Anexa 2

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: