Tăietorii de frunze din administrația vasluiană tremură serios! Guvernul le taie sporurile, se vor roti toate posturile!

INTENȚIE… Guvernul se gândește să taie o serie de sporuri pentru bugetari, situație în care mii de angajați din sistemul public vasluian ar fi afectați. De ani de zile, se vorbește de sporuri absurde în administrație, cum ar fi sporul de antenă sau spor pentru condiții vătămătoare de lucru, la funcționari vasluieni care nu fac altceva decât să stea la un birou.

Premierul Florin Cîțu spune că se face o analiză privind sporurile pentru bugetari, dar că aceasta nu a fost finalizată și se lucreaxă în paralel cu bugetul pentru 2021.

„Aici este vorba de o reformă pe care vrem să o introducem pe doi ani de zile. O mare parte din ce vom adopta în 2021 va avea impact în 2022. Deci nu ne gândim doar la bugetul pe 2021, ne gândim pe doi ani de zile. Eu așa mă uit la acest buget și la investiții și la cheltuielile de personal. La tot acest ansamblu ne uităm pentru cei doi ani de zile”,

spune premierul liberal.

O altă poveste care va suscita multe discuții în viitor va fi legată de modul în care se vor ocupa posturile de funcționar din administrația publică.

„Sunt mai multe variante. Chiar să știți că sunt variante, urma să fie introdus de Ministerul Finanțelor Publice, lucru care se întâmplă în UE de foarte mult timp și la Comisia Europeană.

De exemplu o rotație – să nu mai rămână aceeași poziție de 20 de ani de zile, după un mandat sau două mandate de director general în funcție să trebuiască să schimbi locul în altă parte. Deci sunt multe exemple la UE în guvernanța administrației publice”,

a afirmat Florin Cîțu.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: