Din păcate, e adevărat! Mii de pensionari vasluieni se vor vaccina după 8 februarie, anunță autoritățile!

BLOCAJ… Lipsa dozelor de vaccin amână vaccinarea anti-COVID pentru persoanele care deservesc activități esențiale, incluse în etapa a II-a. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a anunțat că România a primit până acum 784.349 doze de vaccin anti-COVID, dintre care 95.940 au ajuns în țară marți.

Mai multe persoane vârstnice din județul Vaslui ne-au sunat, seara trecută, spunând că sunt programate pentru vaccin la începutul lunii februarie, dar că nu știu ce să facă, cui să se adreseze și cum să afle dacă vor face vaccinul într-o altă zi.

La nivel național, România are un deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-COVID, după ce Pfizer BioNTech a scăzut producția și, de accea, s-a decis reprogramarea cu 10 zile a tuturor persoanelor din categoria personalului esențial pentru doza 1.

Este vorba despre circa 35.300 de persoane care sunt reprogramate automat să fie imunizate începând cu data de 8 februarie. Persoanele reprogamate vor fi anunțate de modificare.

„Începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1, ceea ce reprezintă 35.304 persoane. Vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie. Prima zi va fi 8 februarie. Practic persoanele programate în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie se translatează cu zece zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie în ordinea programării inițiale.

Se menține același ritm de vaccinare cu doza 1 pentru restul persoanelor programate, ceea ce înseamnă 176.861 de persoane. La acest deficit de doze noi avem calculat un procent de 10% doze suplimentare tocmai pentru a asigura acest procent de persoane care nu sunt programate și fiind reprezentate de excepții menționate”,

a declarat Valeriu Gheorghiță.

„Se asigură doza de rapel pentru persoanele care au fost deja vaccinate până în acest moment și reprezintă un număr total de 441.149 de persoane care își efectuează rapelul din data de 27 ianuarie până în perioada lunii februarie.

Perioada dificilă pentru noi este până pe 15 februarie. Este un moment pe care dorim să îl depășim împreună, să îl depășim prin solidaritatea și cred că la acest moment mai mult ca niciodată este nevoie să avem răbdare”,

a explicat Gheorghiță.

Până acum 434.000 de români s-au vaccinat contra COVID-19. Dintre aceștia, 25.000 au primit și doza rapel, a anunțat mai anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

Persoanele care deservesc activități esențiale reprezintă 32,3% din procentul tuturor persoanelor vaccinate în etapa a II-a.

„În ceea ce privește etapa a II-a de vaccinare, care a început pe 15 ianuarie, au fost vaccinați la acest moment 175.103 pacienți cu boli cronice și vârsta peste 65 de ani, în care sunt incluse și persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, acestea reprezentând practic 17.930 de persoane.

Suplimentar au fost vaccinate 56.999 de persoane care deservesc activități esențiale, din 15 ianuarie până în data de 25, când s-a făcut acest bilanț, persoanele care deservesc activități esențiale reprezentând 32,3% din procentul tuturor persoanelor vaccinate în etapa a II-a”,

a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că până la 15 aprilie s-au făcut 1.8 milioane de programări pentru imunizare contra COVID-19, totalizând atât prima doză, cât și doza de rapel.

„Nu am primit nicio precizare, până în acest moment. Vom afla în zilele următoare dacă se schimbă ceva”, a spus Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui, marți seara.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: