El este vasluianul cu care ne mândrim! A donat 20.000 de euro pentru un spital!

BRAVO, DRAGOȘ!… Un fotbalist cu un talent aparte, un om modest, care nu a uitat de meleagurile de pe care a plecat și pe care se întoarce cu plăcere și nesaț, ori de câte ori are ocazia. Un vasluian cu care ne mândrim, oriunde am merge în lume.

Vorbim de Dragoș Grigore, vasluianul nostru de legendă, o personalitate a României care s-a implicat în campania „Spitale publice din bani privați”, inițiată de actorul Codin Maticiuc, în cadrul Fundației Metropolis. Fundașul naționalei României a donat 20.000 de euro, împreună cu soția sa, un gest lăudabil, fără doar și poate.

Fostul dinamovist, acum la Ludogoreț Razgrad, campioana Bulgariei, s-a alăturat initiativei #spitalepublicedinbaniprivati, făcând o donație substanțiala. Gestul internaționalului român, în vârstă de 35 de ani, a fost povestit pe Facebook de Codin Maticiuc:

„Salut, numele meu este Dragoș Grigore și am numărul tău de la Marius Nicolae.”

Așa și-a început mesajul jucătorul echipei naționale. Apoi mi-a spus că își dorește să doneze pentru #spitalepublicedinbaniprivati, initiativa mea de a renova spitale de stat. Mi-a spus că este dorința lui și a soției sale și că ea se va ocupa de donație, el fiind în cantonament. Câteva ore mai târziu, aveam în cont 20.000 de euro de la ei. 20.000! După Bendeac, care a donat în decembrie 100.000, familia Grigore depășește și ea donații făcute de firme mari, milionari și branduri.

Am început să mă gândesc ce înseamnă pentru mine echipa națională. Mi-ar plăcea să îi văd alături pe Dragoș Grigore, Marius Nicolae și Adrian Mutu, pe care l-am cunoscut într-un club și mi-a spus că a doua zi cum se trezește vine cu mine să joace fotbal cu copiii mei de la orfelinat.

O echipă națională care a făcut pentru țară și lucruri nelegate de profesia din care au trăit.

I-am scris lui Dragoș:

– Pot povesti asta?

– Cum vrei tu…nu țin neapărat, dar nici nu mă deranjează daca spui… Ne place să facem bine în liniște.

Da, oamenii aceștia există. L-am convins apoi cât de important este să mă lase să povestesc. Acest exemplu să fie cunoscut. Poate alții îl vor urma, fie și doar printr-un sms la 8845 cu textul „FACEM” pentru ăia 2 euro lunari. A acceptat.

Dragoș Grigore face parte din adevărata ECHIPĂ NAȚIONALĂ.

Știu, dragul meu Dragoș, că îți place să faci „binele în liniște”, iartă-mă că nu te las de data asta și că am să strig cât am să pot de tare. Mulțumesc. Și lui, și vouă.

Dragoș Grigore a plecat de la Vaslui în anul 2006, în Liga a doua, la CFR Timișoara. Ioan Sdrobiș l-a adus la Timișoara și i-a făcut debutul în fotbalul mare. De la Timișoara, Grigore a fost transferat la Dinamo, iar ulterior a ajuns căpitanul echipei naționale a României.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: