Încă un drum județean va fi modernizat cu fonduri de la Guvern! Este un proiect care va schimba soarta a mii de vasluieni!

APROBARE… Consilierii județeni au aprobat, în ședința de luni, un proiect de infrastructură extrem de necesar pentru multe comune din zona de nord a județului, proiect care va însemna scurtarea distanțelor dintre o parte din comune și drumul european cu 20-30 de kilometri, cel puțin.

Astfel, la propunerea președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, s-a propus modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Consiliului Județean Vaslui nr. 192/2017 privind aprobarea documentației tehnico-economice (faza DALI) și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ”Reabilitare și modernizare drum județean DJ 244K : DN 24 (Muntenii de Sus) – Tanacu – Bălțați – Crăsnășeni – Leoști – Vinețești – Oltenești – Zgura”, în lungime de 7,650 km.

Practic, locuitorii din Solești, Văleni sau Muntenii de Sus, ca și cei din Tanacu, nu vor mai trebui să treacă pe la Crasna, dacă vor să ajungă la Huși, scurtând astfel distanța cu cel puțin 25-30 de kilometri. Cel mai probabil, lucrarea ar putea începe din acest an, dacă se va găsi constructorul care se încumetă să facă această lucrare complexă.

Finanțarea investiției se va face din bugetul local al județului Vaslui și al bugetului de stat, după cum urmează:

  • bugetul de stat: 12.030.587,530 lei (inclusiv TVA);
  • bugetul local: 2.316.395,203 lei (inclusiv TVA).

One thought on “Încă un drum județean va fi modernizat cu fonduri de la Guvern! Este un proiect care va schimba soarta a mii de vasluieni!

  1. De Ce ? , ar trebui ca locuitorii din Valeni ,Munteni ,Tanacu sa aleaga ca destinatie pentru diverse treburi zilnice orasul Husi in locul Vasluiului , sa treaca 7 vai si 7 dealuri pe un drum izolat prin camp care nu se va ridica la un standard minim de confort multi ani de aici incolo , traficul greu cu siguranta va evita acest tronson . Acest tronson este o gaura neagra care va aspira si sifona in acelasi timp bani publici , daca deja inca nu a facut-o ,tinand cont ca este un proiect mai vechi acesta si a mai avut alocari de la CJ.
    Mai de interes este portiunea Baltati – Vinetesti lucrare care se degradeaza de aproape 2 ani de cand nu stiu din ce motive a fost oprita desi se adusese la ultimul strat de uzura inainte de asfaltare.
    Cand vom fi Germania, atunci sa ne permitem asemenea investitii prin camp , in detrimentul localitatilor cu populatie care asteapta de ani de zile un drum ca lumea.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: